Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

November 2012

20

november
2012

Buma Zilveren Harpen exclusief uitgereikt bij RTL Boulevard

Auteursrechtenorganisatie Buma reikt dit jaar de Zilveren Harpen uit bij RTL Boulevard. Dit is een trendbreuk met het verleden, waar de Harpen altijd tijdens een gala op televisie uitgereikt werden. De Buma Zilveren Harp is een aanmoedigingsprijs voor jonge componisten en tekstdichters die jaarlijks wordt uitgereikt.

De uitreiking van de Buma Gouden Harpen zal plaatsvinden tijdens de opening van de unieke overzichtstentoonstelling ‘Buma presenteert: 50 jaar Gouden Harpen’, in Beeld en Geluid in Hilversum. De Buma Gouden Harp is de hoogste onderscheiding die door Buma Cultuur wordt uitgereikt. Het is een prijs bestemd voor muziekauteurs en artiesten die zich in hun carrière op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse muziek.

Buma Cultuur directeur Frank Helmink. “De winnaars van een aanmoedigingsprijs verdienen maximale aandacht en erkenning. We zijn blij dat we via RTL Boulevard de winnaars van deze prijs bij een groot publiek onder de aandacht kunnen brengen. Op donderdag 22 en vrijdag 23 november worden de drie winnaars bekend gemaakt. Maandag 26 november krijgen de winnaars van de Gouden Harp hun prijs opgespeld tijdens een persconferentie in Beeld en Geluid.”