Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

December 2016

28

december
2016

Bussemaker (PvdA) en Pechtold (D66) in debat over cultuurplannen tijdens Eurosonic Noorderslag

Tijdens de Eurosonic Noorderslag conferentie gaan op zaterdag 14 januari 2017 Minister Jet Bussemaker (PvdA) en Alexander Pechtold (D66) in de Kleine Zaal van de Oosterpoort in Groningen vanaf 14.00 uur met elkaar in debat over de plannen van PvdA en D66 op het gebied van cultuur voor de komende Kabinetsperiode.

Beide partijen hebben een uitgebreide cultuurparagraaf in hun concept-verkiezingsprogramma staan. Bij D66 is lijsttrekker Pechtold ook cultuurwoordvoerder. Het debat zal gevoerd worden onder leiding van Willem van Zeeland (NTR Intranet en Innovatie). Aansluitend aan het debat zal een aantal zittende en aspirant-Kamerleden met elkaar en met Jan van der Plas (voorzitter Popcoalitie) in debat gaan over de vraag wat de (pop-)muziek na de verkiezingen van de Tweede Kamer kan verwachten.

Tickets

Dit programmaonderdeel is toegankelijk voor bezoekers van de Eurosonic Noorderslag conferentie. Voor zaterdag zijn er ook nog speciale Saturday Only tickets beschikbaar die ook toegang bieden tot Noorderslag. Bezoek de ESNS website voor meer informatie.

ESNS: Platform voor Europese muziek

Eurosonic Noorderslag is het belangrijkste platform voor nieuwe Europese muziek. Met een showcasefestival, conferentie, verschillende award shows en radio-en televisie uitzendingen over heel Europa trekt het evenement elk jaar meer dan 4.000 professionele delegates, waaronder vertegenwoordigers van ruim 400 Europese festivals. Met een festival, een conferentie, verschillende awardshows en radio- en televisie-uitzendingen over heel Europa. Elk jaar presenteert Eurosonic Noorderslag 350 nieuwe acts naast een conferentie programma gericht op de laatste ontwikkelingen in de internationale muziek, media, productie en innovaties. Deze ontwikkelingen zullen aan bod komen in de conferentielijnen Future of Media, Buma Music Meets Tech en EPIC (European Production Innovation Conference). Daarnaast worden tijdens Eurosonic Noorderslag onder andere de European Border Breakers Awards, de European Festival Awards, de Pop Media Prijs en de prestigieuze Nederlandse Popprijs uitgereikt. Dit jaar is Portugal het focusland van Eurosonic Noorderslag.