Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Oktober 2012

12

oktober
2012

Christelijke muziek presenteert zich met Zilveren Duif Awards en Week van de Christelijke Muziek

Week van de Christelijke Muziek
De Week van de Christelijke Muziek zal van 12 tot en met 18 november 2012 voor het eerst worden gehouden. In de Week van de Christelijke Muziek staat de hele diversiteit van oorspronkelijk Nederlandse christelijke muziek centraal door activiteiten rond christelijke muziek, zoals speciale instore concerten, meet & greet, signeersessies en aanbiedingen. Ook GrootNieuwsRadio werkt in haar programmering mee aan de Week van de Christelijke Muziek en brengt Nederlandse artiesten sprekend en zingend in de ether.

Zilveren Duif Award
In 1989 werden voor de laatste keer de Zilveren Duif Awards uitgereikt. Daarna werd het stil rond deze prijzen. Op vrijdag 16 november a.s. zullen na een stilte van 23 jaar tijdens een galaconcert weer Zilveren Duif Awards worden uitgereikt. Het galaconcert zal door Family7 live op televisie worden uitgezonden. In oktober en november zal het publiek kunnen stemmen voor de Zilveren Duif Awards. De publieksstemmen zullen samen met de stemmen van de boekhandelaren en het oordeel van de vakjury bepalen wie een Zilveren Duif Award zullen ontvangen. Er komen zes categorieën in aanmerking voor een Zilveren Duif Award: het beste album, het beste album gewijde muziek, het beste album voor kinderen, het beste nummer, de beste uitvoerende en een aanmoedigingsprijs voor het beste talent. Er zal ook -incidenteel- een oeuvreprijs worden toegekend.

Samenwerking
De distributeurs, muziekuitgevers en platenmaatschappijen hebben de handen ineen geslagen. Ze gaan met de organisatie van de Week van de Christelijke Muziek en de Zilveren Duif Awards serieus werk maken van de collectieve promotie van Nederlandse christelijke muziek. Zij werken samen met BCB, de brancheorganisatie van het christelijke boeken- en muziekvak om de positie van Nederlandse christelijke muziek verder te versterken en mensen door muziek enthousiast te maken voor het evangelie van Jezus Christus.