Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Augustus 2012

25

augustus
2012

Cirque Valentin wint de Sena Performers POPnl Award 2012

Dertien bands strijden om de Award: elke provincie en de stad Amsterdam is muzikaal vertegenwoordigd. Met acht optredens bleef de winnaar, uit Noord-Holland, Cirque Valentin, Town of Saints voor, de nummer twee uit Groningen. Town of Saints wist zes boekingen in de wacht te slepen, één boeking meer dan de nummer drie Mister and Mississippi, de band uit Amsterdam. In totaal zijn er 34 optredens geboekt. De deelnemers van de zesde editie waren Mister and Mississippi, Madi, Gork A27, The Surs, NU, Cirque Valentin, Roufaida & Pluck, The Road Home, Project D, Town of Saints, Kayser Karel, Samora en The Cool Quest.

Cirque Valentin gaat als winnaar niet alleen naar huis met een tour van acht optredens, maar wint ook een waardecheque ter waarde van € 2.500 van het Sena Muziekproductiefonds voor een plaatopname en een extra prijzenpakket om de tour te promoten: een radio-interview en huiskamerconcert bij Bring It On! op 3FM, tourposters en bandshirts.

De Sena Performers POPnl Award is mede door het prijzenpakket (de optredens, een bijdrage voor een plaatopname en tourpromotie) in korte tijd uitgegroeid tot een belangrijke Nederlandse bandcompetitie. Voor de bezoekers is de avond meer dan een competitie: in een avond zien zij dertien, nieuwe Nederlandse bands. De avond is dan ook een succesvol onderdeel van de Uitmarkt in Amsterdam.

Bussen met fans zijn naar de Melkweg afgereisd waar dertien bands, afgevaardigd door de leden van POPnl, speelden voor een jury van programmeurs van podia in heel Nederland. Op basis van de optredens vanavond in de Melkweg hebben de programmeurs één of meerdere bands geboekt. De band die het meest geboekt is, wint de Award. Juryleden waren programmeurs van onder meer De Duycker (Hoofddorp), De Vorstin (Hilversum), Victorie (Alkmaar), Melkweg (Amsterdam) en Manifesto (Hoorn). Eerdere deelnemers zijn Daily Bread, Heist, The Tunes en Kraantje Pappie. Yori Swart won vorig jaar de Sena Performers POPnl Award.