Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Juni 2012

23

juni
2012

Componist Andys Skordis winnaar Buma Toonzetters Prijs 2012

De jury, bestaande uit Lars Petter Hagen (Ultima Oslo Contemporary  Music Festival, Noorwegen), Andrew Kurowski (BBC, Verenigd Koninkrijk),  Tadeusz Wielecki (Warsaw Autumn, Polen) en Lucas Vis (dirigent,  juryvoorzitter, Nederland) was ook dit jaar weer verrast door een groot  aantal bijzondere composities. Uit de bijna honderd inzendingen met  wederom veel nieuwe namen, heeft de jury een tiental composities gekozen  die de kans moeten krijgen om vaker gehoord te worden; composities die  op het repertoire van meerdere ensembles en orkesten thuis zouden moeten  horen.

Een keuze maken uit bijna honderd werken blijft een  lastige opdracht, maar over de compositie van Andys Skordys was de jury  het anoniem eens.
Enkele quotes uit het juryrapport:
•    The composer uses a very original treatment of the concept to make the large form.
•    It’s a piece made with great craft, that makes impact on the emotional as well as on the psychological.
•    A piece with dramatic quality which pulls the listener in, also refected in it’s title.

The deeper you go…the deeper you go…the deeper you go…deeper you go…you go…you? beleefde zijn première op 11 juni 2011 tijdens het Composers’ Festival  2011 in Amsterdam. Tijdens Toonzetters is het stuk uitgevoerd door leden  van het Residentie Orkest en VOCAALLAB.

Sena Performers Toonzetters Prijs
Het  strijkkwartet Zapp 4 ontving deze avond de Sena Performers Toonzetters  Prijs ter hoogte van € 10.000,-. Eerder deze week was al bekend geworden  dat dit ensemble was uitgeroepen als winnaar van de prijs voor de  uitvoerenden van het, volgens de uit Nederlandse programmeurs bestaande  vakjury, mooiste programma van het afgelopen jaar.

Toonzetters
Toonzetters is het toonaangevende evenement voor en van de componist en uitvoerende in de hedendaags gecomponeerde muziek. Het doel van Toonzetters is een breed publiek te laten zien hoe avontuurlijk en gevarieerd de nieuwste werken van Nederlandse componisten zijn.

Toonzetters wordt georganiseerd door Buma Cultuur en Muziek Centrum Nederland, ondersteund door Sena Performers, in samenwerking met het Holland Festival.
Meer informatie: www.toonzetters.nl