Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Januari 2012

11

januari
2012

De European Border Breakers Awards stimuleren de top van het nieuwe Europese muziektalent

De winnaars van de European Border Breakers Awards 2012 zijn:

Elektro Guzzi (Oostenrijk)
Selah Sue (België)
Agnes Obel (Denemarken)
Ben l’Oncle Soul (Frankrijk)
Boy (Duitsland)
James Vincent McMorrow (Ierland)
Afrojack (Nederland)
Alexandra Stan (Romenië)
Swedish House Mafia (Zweden)
Anna Calvi (Groot-Brittannië)

De door televisiepersoonlijkheid en muzikant Jools Holland gepresenteerde show bevatte live optredens van Selah Sue, Agnes Obel, James Vincent McMorrow, Elektro Guzzi, Boy en Anna Calvi. Alexandra Stan was ook aanwezig om haar award op te halen. Swedish House Mafia, Ben l’Oncle Soul en Afrojack stuurden videoboodschappen. De show werd live uitgezonden via YouTube en zal dit jaar via TV en internet in Europa te zien zijn.

Europese muziekliefhebbers werden opgroepen te stemmen voor hun favoriete EBBA Award winnaar via print en online media in november en december. De public choice campagne werd ondersteund door de EBU (European Broadcasting Union) en verschillende Europese radiostations. De winnaar is Selah Sue uit België. De award werd uitgereikt door Ann Branch, Head of Unit, Culture Programme and Actions, DG EAC, Europese Commissie, die de Awards ondersteunt via het Cultuur programma.

Met deze awards vestigt de Europese Commissie de aandacht op opkomende Europese artiesten en bands die met succes publiek weten te bereiken buiten hun thuisland. Daarnaast stimuleren de awards de creativiteit en diversiteit van Europese muziek en de rol die deze muziek speelt in het samenbrengen van mensen en het creëren van wederzijds begrip. De EBBA Awards, die dit jaar hun negende editie beleven, highlighten ook de noodzaak om de mobiliteit van artiesten en hun werk binnen en buiten Europa te ondersteunen.

Meer informatie: www.ebba-awards.eu