Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

September 2016

28

september
2016

De Nationale Opera & Amsterdam Dance Event maken samen dance opera

De Nationale Opera en het Amsterdam Dance Event (ADE) slaan de handen ineen voor een spannend operaproject: Before Present, een voorstelling waarin het beste uit twee werelden samenkomt: hedendaagse opera en elektronische muziek. Dat mondt uit in een opwindende en meeslepende show, gepresenteerd in het spannende decor van de NDSM-werf op woensdag 19 en donderdag 20 oktober.

Wat gebeurt er als actualiteit verandert in geschiedenis? In Before Present blikt een man vanuit een verre toekomst terug op onze tijd. Achtereenvolgens legt hij verschillende brokstukken van het heden bloot. Zo ontvouwt zich een beeld van deze tijd, voorbij de waan van de dag. Sopraan Lucie Chartin (sopraan) en Ingeborg Bröcheler (alt) uit het Nationale Opera talent-programma, zanger/acteur Kevin Walton en slagwerker Binkbeats brengen deze wereld tot leven.

“In Before Present versmelten we muzikale werelden: klassieke zang en elektronica. Zo’n samenwerking tussen kunstenaars met heel verschillende achtergronden is super inspirerend en verfrissend.” – Jappe Groenendijk, dramaturg Before Present

DJ en producer Sjamsoedin (Nobody Beats the Drum) remixt speciaal voor deze gelegenheid muziek van componiste Anat Spiegel tot een korte dance opera. De regie van Before Present is in handen van Sjaron Minailo, die bekendstaat om zijn spannende ensceneringen van hedendaagse opera’s.

“De samenwerking met De Nationale Opera past goed in onze ambitie om meer en meer verschillende kunstdisciplines te verbinden met elektronische muziek, en oorspronkelijke werken en talent een mondiaal podium te geven. ADE wil een wereldwijd platform zijn dat alle aspecten van elektronische muziek toont. Deze opera is daar een prachtig voorbeeld van.” – Richard Zijlma, directeur ADE

De NDSM-werf is het spannende decor van Before Present. De voormalige scheepswerf – met postindustriële look & feel – is sinds 2013 het centrum van culturele activiteiten, tentoonstellingen en horeca.

Over het Amsterdam Dance Event
Het Amsterdam Dance Event (ADE) wordt wereldwijd gezien als hét toonaangevende zakelijke platform voor elektronische muziekcultuur en innovatie. Het ADE vindt dit jaar plaats van 19 tot en met 23 oktober.

Voor meer informatie over ADE: www.a-d-e.nl

Het Amsterdam Dance Event wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Dance Event, een initiatief van Buma. Official Partner ADE: KPN