Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Januari 2013

11

januari
2013

De Veer uitgereikt aan David Schreurs

David Schreurs is op Eurosonic Noorderslag onderscheiden met de Veer 2012. De prijs werd tijdens het Trade Dinner uitgereikt door Hein van der Ree, directievoorzitter van Buma/Stemra. De Veer wordt jaarlijks toegekend aan een persoon binnen de Nederlandse muziekindustrie die een bijzondere prestatie heeft geleverd ten behoeve van het nationaal muziekproduct.

Schreurs, general manager van het Grandmono Label, haalde de finale van de Grote Prijs van Nederland met zijn hiphop/jazzband El Zumo en zat achter de knoppen bij Cruel Man van Intwine. Maar de winnaar van 2013 werd pas echt bekend als producer van Caro Emerald’s debuutalbum Deleted Scenes From The Cutting Room Floor, het album dat in Europa 1,3 miljoen werd verkocht en wat nu ook steeds meer bekendheid krijgt in Amerika.

Het juryrapport roemt Schreurs’ scherpe zakelijke instinct, gedrevenheid, manager technieken en zijn vermogen om meer uit mensen te halen dan ze zelf voor mogelijk houden. Nadat een Japanse pop-act het nummer Back It Up afwees wat Schreurs voor hen schreef, zag hij in Caro Emerald de ideale persoon om dit nummer onder haar hoede te nemen en de rest geschiedde; Back It Up werd een wereldhit. Emerald is een van de best verkopende Nederlandse artiesten ooit. In plaats van om bij een groot label te tekenen, besloten Schreurs en het team van Caro Emerald zelf een label op te zetten en hun eigen koers te varen, die tot nu toe zeer succesvol verloopt.

Schreurs wordt omschreven als ‘een nette jongen die altijd heel serieus met zijn vak bezig is’. Zelf ziet hij zichzelf als ‘een gefrustreerde muzikant’. “Het muzikantenbestaan is voor 80% wachten, en daar heb ik het geduld niet voor.” Tegelijkertijd ligt het wel in zijn vermogen om net zo lang aan een project te werken tot het naar zijn maatstaven echt af is.