Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

December 2014

18

december
2014

EBBA voegt nieuwe prijs toe: Best Festival Act

Met ingang van 2015 wordt een nieuwe prijs aan de European Border Breakers Awards toegevoegd: EBBA Best Festival Act. Het gaat om een nieuwe categorie die naast de reeds bestaande European Border Breakers Awards, voor tien Europese acts met cross border succes, wordt uitgereikt. De eerste EBBA Best Festival Act wordt op woensdag 14 januari, tijdens de EBBA show in de Stadsschouwburg Groningen, gaat naar de Britse band Jungle.

EBBA Best Festival Act
De EBBA voor de Best Festival Act is een nieuwe prijs die is bedoeld voor de band of artiest die in het voorgaande jaar door de meeste festivals binnen het European Talent Exchange Programma (ETEP) het best werd gevonden. Binnen ETEP, een initiatief van Eurosonic Noorderslag, werken 90 festivals, waaronder Glastonbury, Exit, Sziget en Lowlands, en 24 Europese radiostations samen, met als doel de circulatie van festivalshows door Europese acts te bevorderen.

EBBA
De European Border Breakers Awards (EBBA) worden door de Europese Commissie uitgereikt aan tien Europese artiesten die succesvol zijn in het doorbreken van grenzen met hun eerste Europese release. De EBBA winnaars van 2014 zijn: Melanie De Biasio (België), MØ (Denemarken), Milky Chance (Duitsland), Indila (Frankrijk), Hozier (Ierland), The Common Linnets (Nederland), Todd Terje (Noorwegen), Klangkarussell (Oostenrijk), John Newman (Verenigd Koninkrijk) en Tove Lo (Zweden).

Tot en met morgen, vrijdag 19 december, kunnen muziekliefhebbers via de EBBA website stemmen op hun favoriete EBBA winnaar. Door te stemmen kan een reis naar Groningen en een kaartje voor de EBBA show worden gewonnen.

Zowel de reguliere EBBA als de EBBA Best Festival Act Award worden op woensdag 14 januari 2015 in de Stadsschouwburg Groningen uitgereikt tijdens de openingsavond van Eurosonic Noorderslag. De show wordt gepresenteerd door BBC-legende Jools Holland en zal in heel Europa (waaronder door de NTR op zaterdag 17 januari) worden uitgezonden.