Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Maart 2015

10

maart
2015

Eberhard van der Laan reikt achtentwintigste editie Annie M.G. Schmidtprijs uit op 19 april 2015

De Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied, een initiatief van Buma Cultuur en het Amsterdams Kleinkunst Festival, wordt op zondag 19 april uitgereikt tijdens de achtentwintigste editie van het Amsterdams Kleinkunst Festival door Eberhard van der Laan. De prijs bestaat uit een bronzen borstbeeld van Annie M.G. Schmidt, gemaakt door Frank Rosen en 3.500 euro. De uitreiking van de Annie M.G. Schmidtprijs aan zowel de tekstdichter, componist als uitvoerend artiest van dit lied, vindt plaats in Theater Bellevue in Amsterdam.

De jury van de Annie M.G. Schmidtprijs 2014 bestaat dit jaar uit theaterdirecteur Nel Oskam, componist Cor Bakker, zangeres Marjolijn Touw, schrijver en cabaretier Frans Mulder en Jacques Klöters (voorzitter).

Het Amsterdam Kleinkunst Festival en Buma Cultuur zijn zeer vereerd met de komst van burgemeester Eberhard van der Laan die de Annie M.G. Schmidtprijs 19 april uitreikt. De presentatie ligt traditiegetrouw in handen van Jelle Kuiper.

En Vrac verzorgt deze editie het gastoptreden. Dit trio van houten planken (gitaar, cajon, contrabas) brengt Nederlandse chansons met een toegankelijke groove en bestaat uit Bas Marée (gitaar en zang), Gijs Baas (contrabas) en Minze Koopman (cajon).

Dit jaar biedt de organisatie, naast de uitreiking, een inhoudelijk programma aan waar recent afgestudeerde kleinkunstenaars en muziekprofessionals met elkaar in discussie gaan en spraakmakende onderwerpen in panels worden aangesneden.

De afgelopen vijf jaar wonnen Peer Wittenbols, Mike Roelofs en Gerard van Maasakkers met Mijn Kind (2013), Jan Beuving, Nico Brandsen en Angela Groothuizen met Vinkeveen (2012), Egbert Derix en Gerard van Maasakkers met Zomaar Onverwacht (2011), Brigitte Kaandorp en Theo Nijland met Lente (2010) en Sara Kroos, Arthur Japin en Martijn Breebaart met Nachtkaravaan (2009).