Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

December 2013

18

december
2013

Eerbetoon aan Boudewijn de Groot op Noorderslag

Op zaterdag 18 januari 2014, tijdens het showcasefestival Noorderslag, brengen Nederlandse artiesten een eerbetoon aan Boudewijn de Groot. Tijdens de eenmalige show, genaamd ‘Door de Overlevenden’, presenteren onder meer de New Cool Collective Big Band, The Kik, Roos Rebergen en Tangarine hun interpretaties van muziek van Boudewijn de Groot, muziek die hen heeft geïnspireerd. Ook Boudewijn de Groot, zijn zoon Marcel en kleindochter Aysha treden deze bijzondere avond op.

De muzikale begeleiding van de show is in handen van The Kik en de New Cool Collective Big Band, die op hun beurt Roos Rebergen, Tangarine en andere nader bekend te maken artiesten uitnodigden de vocale partijen op zich te nemen. The Kik zanger en gitarist Dave von Raven treedt op als spreekstalmeester van ‘Door de Overlevenden’.

‘Door de Overlevenden’ is aftrap van het Grote Zaal-programma van Noorderslag. Mensen die geen kaartje voor Noorderslag hebben kunnen bemachtigen kunnen de show op Nederland 3 volgen, waar de NOS en NTR op zaterdagavond 18 januari 2014 een liveverslag van Noorderslag uitzenden.

Boudewijn de Groot
Boudewijn de Groot staat bekend als Nederlands bekendste troubadour, die in de jaren zestig en zeventig grote hits had met, veelal door Lennaert Nijgh geschreven, nummers als Testament, Welterusten Meneer De President en Het Land Van Maas En Waal. Boudewijn de Groot trok zich terug in de jaren tachtig om carrière te maken als componist van filmmuziek en acteur. Eind jaren negentig maakte hij een zeer succesvolle comeback. De laatste grote tournee van Boudewijn de Groot met de band Vaarwel, Misschien Tot Ziens loopt tot 14 mei 2014, wanneer de zanger precies 50 jaar professioneel actief is als zanger en liedjesschrijver. ‘De lange, jaarlijkse tours zijn na 2014 onherroepelijk verleden tijd,’ meldt de zanger op zijn website. Hij zal zijn optredens drastisch beperken, ‘misschien een korte, intieme tour van een paar weken daargelaten’ en de ‘gouwe ouwen’ zullen tot het verleden behoren.

Eurosonic Noorderslag
Eurosonic Noorderslag is het belangrijkste platform voor Europese muziek en is voor veel acts een belangrijke stap geweest in hun internationale doorbraak. Overdag vindt een conferentie plaats voor Europese muziekprofessionals. ’s Avonds krijgt muziektalent tijdens twee showcasefestivals de kans om zich te presenteren aan muziekliefhebbers en professionals. Eurosonic is springplank voor de meest actuele en veelbelovende Europese (en Nederlandse) acts, die van 15 tot en met 17 januari in ruim dertig zalen in de Groningse binnenstad optreden. Noorderslag is de graadmeter voor Nederlandse muziek en vindt plaats op zaterdag 18 januari 2014 in De Oosterpoort in Groningen.

Eurosonic Noorderslag is verantwoordelijk voor het kickstarten van de carrières van artiesten zoals Ásgeir, James Blake, Jake Bugg, Bastille, Ben L’Oncle Soul, Caro Emerald, Chvrches, C2C, De Staat, Ewert and the Two Dragons, James Vincent McMorrow, Kodaline, Lykke Li, Agnes Obel, Rudimental, Selah Sue, Triggerfinger en The XX.

Informatie over Eurosonic Noorderslag is te vinden op: www.eurosonic-noorderslag.nl