Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Maart 2014

26

maart
2014

Eerste festivalnamen Jazzdag 2014

De Jazzdag, het showcase- en netwerkevenement voor jazz in Nederland, presenteert de eerste namen van het showcaseprogramma. Een deel van de programmering is al bekendgemaakt in de radioshow ‘Dutch Jazz’ op Sublime FM en bij ‘Mijke en Co Live’ op Radio 6.

De eerste twaalf showcase-acts zijn Atanga Boom!, Bob van Luijt solo, DASH!, Dominic J Marshall trio, Esther Van Hees, Little Known Facts, Marco Santos, Mechanical Duck, Minyeshu, Odyssee, SINASpetite en Tico Pierhagen & Aguabajo. De organisatie van de Jazzdag is aangenaam verrast door het recordaantal van ruim 250 aanmeldingen. De overige twaalf namen die het showcaseprogramma vullen volgen via de website van de Jazzdag.

Het etaleren van Nederlands jazztalent is één van de pijlers van de Jazzdag. In de vorige edities traden acts op als Benjamin Herman, BRUUT!, Maite Hontelé, Ntjam Rosie, Re:Freshed Orchestra en Tin Men and the Telephone. Jazz en Rotterdam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en ook dit jaar biedt de Jazzdag een gratis toegankelijk festivalprogramma op twee Rotterdamse toplocaties op de Kop van Zuid: LantarenVenster en Hotel New York.

Alle aanmeldingen voor de showcases zijn beoordeeld door een commissie bestaande uit toonaangevende professionals uit de jazzsector. Dit jaar werd de selectie bepaald door Bartho van Straaten (Paradox, Jazz in Duketown), Co de Kloet (Radio 6, NTR), Bart Suèr (Dox Records) en Guido van Dieren (Bird, North Sea Jazz Club).

Ook aan de allerjongste talenten biedt de Jazzdag een podium. Net als vorig jaar siert het onderdeel Next Generation Jazz de programmering van de vrijdagavond. De beste studenten van de zeven Nederlandse masteropleidingen zullen hier het publiek verrassen. Ook de winnaars van het Prinses Christina Jazz Concours en het Jazz Vocalisten Concours treden op.

Voor het conferentieprogramma is inschrijving verplicht. Dit is mogelijk op de website van de Jazzdag via www.jazzdag.nl.

De Jazzdag vindt dit jaar plaats op 27 en 28 juni.