Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

November 2013

26

november
2013

Eerste namen Eurosonic Air bevestigd

Kensington (nl), La Pegatina (es), Navarone (nl) en De Staat (nl) zijn de eerst bevestigde acts voor Eurosonic Air, het gratis toegankelijke openluchtpodium dat op donderdag 16 en vrijdag 17 januari op de Grote Markt in Groningen staat.

Hiermee is Europa’s belangrijkste showcasefestival ook toegankelijk voor mensen die afgelopen zaterdag geen kaartje hebben kunnen bemachtigen. Alle beschikbare festivalkaarten verkochten binnen een dag uit. Kaarten voor de conferentie zijn nog wel verkrijgbaar.

Tevens zijn er nieuwe acts toegevoegd aan de line-up’s van:

Noorderslag: Katadreuffe (nl), MC Fit (nl), Mr Probz (nl), Sandra van Nieuwland (nl), The Silverfaces (nl), Nigel & Thom (nl).
Eurosonic:
Broken Brass Ensemble (nl), Kid Karate (ie), Jungle by Night (nl).

Eurosonic Noorderslag
Eurosonic Noorderslag is het belangrijkste platform voor Europese muziek. Voor veel acts was het een belangrijke stap in hun internationale doorbraak. Tijdens Eurosonic Noorderslag vindt overdag een conferentie plaats voor Europese muziekprofessionals. ’s Avonds krijgt muziektalent tijdens twee showcasefestivals, Eurosonic en Noorderslag, de kans om zich te presenteren aan muziekliefhebbers en professionals. Eurosonic is springplank voor de meest actuele en veelbelovende Europese (en Nederlandse) acts, die van 15 tot en met 17 januari 2014 in ruim dertig zalen in de Groningse binnenstad optreden. Noorderslag is de graadmeter voor Nederlandse muziek en vindt plaats op zaterdag 18 januari 2014 in De Oosterpoort in Groningen.

Eurosonic Noorderslag is verantwoordelijk voor het kickstarten van de carrières artiesten zoals Ásgeir, James Blake, Jake Bugg, Bastille, Ben L’Oncle Soul, Caro Emerald, Chvrches, C2C, De Staat, Ewert and the Two Dragons, James Vincent McMorrow, Kodaline, Lykke Li, Agnes Obel, Rudimental, Selah Sue, Triggerfinger en The XX.

Informatie over Eurosonic Noorderslag en de geboekte acts is te vinden op:
www.eurosonic-noorderslag.nl
.