Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Oktober 2017

10

oktober
2017

Eerste namen Noorderslag 2018 met o.a. Boef, Roxeanne Hazes en Wulf


Boef, Dakota, Equalz, Iguana Death Cult, Komodo, Korfbal, Roxeanne Hazes en Wulf zijn bevestigd voor ESNS (Eurosonic Noorderslag) 2018. Ze spelen zaterdag 20 januari met nog zo’n vijftig andere Nederlandse acts op Noorderslag.

Noorderslag viert de successen van de Nederlandse popmuziek en is een showcase van aanstormend talent. Voor veel artiesten is Noorderslag het startpunt, de opmaat naar een jaar waarin de boekingen, aandacht en streams zomaar kunnen exploderen. Alle reden dus om zich op de 32e editie van ESNS in de kijker te spelen van de verzamelde muziekprofessionals en pers.

Een hoogtepunt tijdens Noorderslag is de uitreiking van de BV Popprijs, die al sinds 1986 wordt uitgereikt aan een artiest die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. De afgelopen 10 edities wonnen Martin Garrix, New Wave, The Common Linnets, The Opposites, Racoon, De Jeugd van Tegenwoordig, Caro Emerald, Kyteman, De Dijk en Armin van Buuren.

Noorderslag is onderdeel van ESNS. Tijdens Eurosonic staat Groningen op 17, 18 en 19 januari in het teken van Europees muziektalent. Acts als * Alma (fi), Ásgeir (is), Aurora (se), Dua Lipa (uk), Hozier (uk), HER, Mø (dk), My Baby (nl), Rejjie Snow, Lost Frequencies, Roosevelt, Royal Blood, Seinabo Sey en Vök * stonden allemaal op ESNS voordat ze doorbraken. Noorderslag vindt na Eurosonic plaats op zaterdag 20 januari in De Oosterpoort in Groningen.

Over ESNS
ESNS (Eurosonic Noorderslag) is het platform voor en over Europese popmuziek. Overdag huisvest de conferentie meer dan 4000 muziekprofessionals. ’s Avonds vinden de showcasefestivals Eurosonic en Noorderslag plaats, waar ieder jaar meer dan 350 acts gepresenteerd worden aan zowel professionals als publiek. Verder worden er tijdens het evenement verschillende prijzen uitgereikt, naast de BV Popprijs zijn er uitreikingen van de European Border Breakers Awards, European Festival Awards, Buma Music Meets Tech Award en de Pop Media Prijs. Ieder jaar wordt er één Europees land uitgelicht, tijdens ESNS 2018 ligt de focus op Denemarken.

Tickets
Binnenkort wordt de voorverkoop datum voor de festivalkaarten van Eurosonic Noorderslag 2018 bekend gemaakt. Kaarten voor de ESNS Conference zijn verkrijgbaar via de website.