Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Mei 2019

22

mei
2019

ESNS bevestigt eerste sprekers voor 2020-conferentie

ESNS (Eurosonic Noorderslag) bevestigt de eerste sprekers voor de ESNS 2020-conferentie. Cooking Vinyl-oprichter Martin Goldschmidt geeft een keynote interview in Groningen. Mojo Concerts directeur Rob Trommelen is bevestigd voor een Beer Crate Session. De muziekindustrie-familie Barry, Lucy en Jonathan Dickins delen op ESNS voor de eerste keer samen een podium.

De Dickins-dynastie: Barry, Lucy & Jonathan

De familie Dickins is geen onbekende in de muziekbusiness en is al actief sinds de oprichting van NME. Als één van ’s werelds meest succesvolle boekingsagenten, heeft Barry Dickins (Neil Young, Bob Dylan, Paul Simon) veertig jaar mede leiding gegeven aan ITB, terwijl zijn dochter Lucy Adele, Mumford & Sons, Hot Chip, Laura Marling en James Blake boekt. Ondertussen, als CEO van September management, werkt Jonathan met artiesten als Adele, Jamie T, London Grammar, Rex Orange County en King Krule. Het trio wordt geïnterviewd door Greg Parmley (ILMC, IQ). Een unieke sessie, omdat dit de eerste keer is dat ze hetzelfde podium delen.

Keynote Martin Goldschmidt (Cooking Vinyl)

Martin Goldschmidt is Managing Director en oprichter van Cooking Vinyl en voorzitter van de Cooking Vinyl Group. Dertig jaar na de oprichting in een flat in Stockwell, blijft Cooking Vinyl één van de origineelste en beste indie-labels in het Verenigd Koninkrijk. Zijn huidige roster bestaat uit Nina Nesbitt, Passenger, Fantastic Negrito, Billy Bragg, Lissie, Will Young en Baby Metal. Cooking Vinyl is altijd een digitale pionier geweest en was het eerste Britse platenlabel op eMusic.

Martin Goldschmidt is bestuurslid van AIM / Impala en WIN en meest recent mede-oprichter van de Palestine Music Expo. Hij was de oprichter van online distributiebedrijf Uploader en richtte in 2003 Essential Music & Marketing op met Mike Chadwick. Eerder deed Martin management voor Michelle Shocked en richtte hij een boekingskantoor op dat hij later verkocht aan Rob Challice, die nu directeur is van één van de grootste Europese agentschappen, Coda.

Beer Crate Session – Rob Trommelen (MOJO Concerten)

Tijdens de befaamde ‘Beer Crate Sessions’ nodigt ESNS enkele van de ‘movers and shakers’ van de muziekbranche uit om hun verhaal te vertellen en open en eerlijk te reageren op vragen van de bezoekers.

Rob Trommelen is mede-directeur en boeker bij Mojo Concerts. Zijn specialiteit is altijd het boeken van heavy bands, met een groot aantal grote rock- en metal acts zoals AC/DC, ZZ Top, Lenny Kravitz, Pearl Jam en Iron Maiden. Tegenwoordig omvat zijn roster ook popbands zoals Coldplay en Snow Patrol. Rob is ook de hoofdboeker van de Nederlandse festivals Bospop en Pinkpop.

ESNS Conferentie registraties en kunstenaar toepassingen
De ESNS 2020 conferentie registraties zijn beschikbaar via www.esns.nl. Inschrijvingen voor het Early Bird-tarief zijn mogelijk tot vrijdag 23 mei.

Artiesten die bij ESNS willen spelen, kunnen zich tot 1 september aanmelden via de website.