Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Januari 2015

14

januari
2015

European Border Breakers Awards 2015: The Common Linnets winnen Public Choice Award

De winnaars van de 2015 European Border Breakers Awards (EBBA), die worden uitgereikt aan de beste nieuwe Europese rock- en popmuzikanten en bands die over de grens succesvol zijn met hun muziek, werden vanavond geëerd tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen. De competitie wordt georganiseerd door het European Union’s Creative Europe Programme.

De grootste winnaars van de avond waren The Common Linnets, die met een overweldigende hoeveelheid stemmen de ‘Public Choice Award’ wonnen. De Nederlandse groep, die live optrad tijdens de show, bracht hun debuutalbum ‘The Common Linnets’ afgelopen november uit. Sindsdien werd het album op iTunes uitgeroepen tot ‘Album van het jaar,’ kreeg het een gouden status in Duitsland en Oostenrijk en was het in 2014 één van de bestverkochte albums in Nederland.

The Common Linnets: “We gingen tijdens het maken van onze muziek al de grenzen over en om dan nu ook erkenning te krijgen voor het daadwerkelijk overschrijden van deze internationale grenzen is erg bevredigend… Deze EBBA betekent voor ons dat ons album en de band nu op eigen benen staan in plaats van alleen maar dat bandje te zijn dat tweede werd tijdens het Eurovisie Songfestival. We zijn nu een groep die op zichzelf staat.”

Tijdens de show werd ook de allereerste EBBA Best Festival Act Award uitgereikt. Voor deze nieuwe categorie geeft de meerderheid van de 90 festivals binnen de European Talent Exchange Programme (ETEP) hun stem aan wie volgens hen de beste band of artiest tijdens bijvoorbeeld Glastonbury, Exit of Sziget was. De eerste EBBA voor Best Festival Act ging naar de Britse band Jungle, die helaas niet aanwezig kon zijn bij de uitreiking, maar het volgende te zeggen had:
“Eurosonic was ons eerste festival en een fantastische ervaring. Het gaf ons een platform om onze live show aan een Europees publiek en diverse festivals te laten zien … We vinden het geweldig dat we nu de Best Festival Act Award gewonnen hebben.”

Tijdens de EBBA show werden ook bijzondere optredens gegeven door andere winnaars uit 2015: Melanie de Biasio (BE), MØ (DK) and Indila (FR) en ook eerdere winnaars als The Ting Tings (UK). De andere 2015 EBBA winnaars – Klangkarussel (AT), Milky Chance (DE), Hozier (IE), Todd Terje (NO), Tove Lo (SE) and John Newman (UK) – konden niet optreden tijdens de show maar waren door middel van videoboodschappen aanwezig.