Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

April 2013

25

april
2013

Eurosonic Noorderslag 2014 focust op Oostenrijk

Met de bekendmaking van Oostenrijk als focusland maakt Eurosonic Noorderslag zich op voor de 28e editie. Door ieder jaar muziek uit een ander Europees land in de schijnwerpers te zetten, belicht Eurosonic Noorderslag de diversiteit van Europa’s muziektalent. Andere focuslanden tijdens eerdere versies van het showcase-evenement zijn: Frankrijk, Duitsland, Italië, Zweden, België, Noorwegen, Nederland, Ierland en Finland.

Franz Hergovich, Austrian Music Export, over Oostenrijk als focusland:
“Eurosonic Noorderslag is het belangrijkste evenement voor de Europese live sector, dus dit is een enorme eer en een grote kans voor de Oostenrijkste muziekscène! Momenteel is er een fors aantal interessante Oostenrijkse acts, die genoeg klasse hebben om van Eurosonic Noorderslag te profiteren. Oostenrijkse labels, agenten, managers en media kunnen profijt hebben van de wereldwijde netwerken van de internationale conferentiegangers van Eurosonic Noorderslag. Oostenrijk heeft een rijke muzikale traditie. Nu kunnen ook Europese festivals onze nieuwe top-acts uit diverse hedendaagse stijlen ontdekken. Ik ben er zeker van dat deze editie van Eurosonic Noorderslag een grote en langdurige impact op de gehele Oostenrijkse muzieksector zal hebben.”

Peter Smidt, Creatief directeur Eurosonic Noorderslag:
“Het is niet verwonderlijk dat we Oostenrijk als focusland hebben gekozen. Tijdens eerdere edities van Eurosonic Noorderslag presenteerden we nu bekende acts als Soap & Skin, Elektro Guzzi, Bauchklang, Clara Luzia, Gin Ga en Steaming Satellites. Begin van deze maand had Klangkarussell een nummer 1 hit in Nederland. Daarbij is er altijd een prettige samenwerking geweest met onze Oostenrijkse partners zoals Radio FM4, Frequency Festival, Nova Rock Festival, Waves Festival en Austrian Music Export (mica – music austria & Austrian Music Fund). We kijken ernaar uit de nieuwste en beste Oostenrijkse acts tijdens Eurosonic Noorderslag te ontvangen.”

Partners
De focus op Oostenrijk tijdens Eurosonic Noorderslag wordt georganiseerd door Austrian Music Export, een samenwerkingsverband van mica – music Austria en The Austrian Music Fund, in samenwerking met Eurosonic Noorderslag.

Over Eurosonic Noorderslag
Eurosonic Noorderslag is het belangrijkste platform voor Europese muziek. Het heeft zich bewezen als katalysator voor nieuwe Europese acts, die in de internationale muziekscène willen doorbreken. Net als de showcase-festivals Noorderslag en Eurosonic verkoopt de muziekconferentie jaarlijks uit. Behalve optredens van ruim 300 acts biedt Eurosonic Noorderslag een conferentieprogramma dat bestaat uit 150 panels, keynote sprekers, interviews, workshops, diners, feestjes en vergaderingen.

De 28e editie van Eurosonic Noorderslag vindt van woensdag 15 tot en met zaterdag 18 januari 2014 in Groningen plaats.

Meer informatie is te vinden op: www.eurosonic-noorderslag.nl.