Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Februari 2014

20

februari
2014

Eurosonic Noorderslag 2015 focust op IJsland

Met de benoeming van IJsland als focusland is Eurosonic Noorderslag begonnen met de voorbereidingen voor haar 29ste editie. Ieder jaar wordt er een ander land in de schijnwerper gezet. Op deze manier wordt de aandacht gevestigd op de diversiteit van het Europese muziektalent. Bij vorige edities van Eurosonic Noorderslag werd gefocust op: Frankrijk, Duitsland, Italië, Zweden, België, Noorwegen, Nederland, Ierland, Finland en Oostenrijk. De 29e editie van Eurosonic Noorderslag zal plaatsvinden op 14, 15, 16 en 17 januari 2015.

Sigtryggur Baldursson, managing director Iceland Music Export, over IJsland als focusland:
“Wij zijn blij en vereerd dat Eurosonic Noorderslag ons heeft uitgenodigd om het focusland van 2015 te zijn. IJsland zag in de laatste jaren een behoorlijke groei in de creatie en in de export van haar muziek en we zijn blij dat deze ontwikkeling opgepikt wordt. Met het radiostation Rás 2 dat maar liefst 50% IJslandse muziek draait en het Iceland Airwaves festival dat 5000 buitenlandse gasten per jaar trekt, merken we een sterke lokale binding met de IJslandse muziek. In de nabije toekomst willen we betere bruggen bouwen tussen IJsland en het vaste land van Europa. Eurosonic Noorderslag kan een magisch ingrediënt zijn bij deze onderneming. De creatieve energie die overduidelijk in IJsland aanwezig is zal een betere kans hebben om de Europese markt te bereiken, op een gefocuste manier. We hopen bovendien dat er voor iedereen waardevolle vriendschappen en zakenrelaties ontstaan.”

Peter Smidt, creatief directeur Eurosonic Noorderslag:
“Met zoveel originele en relevante acts laat IJsland zien hoe een klein land kan bijdragen aan Europese diversiteit. Daarom is het logisch om de focus op IJsland te leggen bij Eurosonic Noorderslag 2015. Bij vorige edities van Eurosonic Noorderslag hebben we succesvolle IJslandse acts gepresenteerd zoals: Ásgeir, Berndsen, FM Belfast, For A Minor Reflection, Ghostigital, Hermigervill, Hjálmar, Mugison, Ólafur Arnalds, Oyama, Retro Stefson, Seabear, Sóley, Sísý Ey en The Vintage Caravan. We kijken er naar uit om de beste en nieuwste acts uit IJsland te verwelkomen bij de volgende editie van Eurosonic Noorderslag.”

Partners
De focus op IJsland bij Eurosonic Noorderslag wordt georganiseerd door Iceland Music Export, Rás 2, Iceland Airwaves festival en Eurosonic Noorderslag.

Over Eurosonic Noorderslag
Eurosonic Noorderslag is het belangrijkste platform voor Europese muziek en is voor veel acts een belangrijke stap geweest in hun internationale doorbraak. Overdag vindt een conferentie plaats voor Europese muziekprofessionals. ’s Avonds krijgt muziektalent tijdens twee showcasefestivals de kans om zich te presenteren aan muziekliefhebbers en professionals. Eurosonic is springplank voor de meest actuele en veelbelovende Europese (en Nederlandse) acts, die van 14 tot en met 16 januari 2014 in ruim dertig zalen in de Groningse binnenstad optreden. Noorderslag is de graadmeter voor Nederlandse muziek en vindt plaats op zaterdag 17 januari 2015 in De Oosterpoort in Groningen.

Eurosonic Noorderslag is verantwoordelijk voor het kickstarten van de carrières van artiesten zoals Ásgeir, James Blake, Jake Bugg, Bastille, Ben L’Oncle Soul, Birth Of Joy, Coely, Caro Emerald, C2C, Ewert and the Two Dragons, George Ezra, Jacco Gardner, James Vincent McMorrow, Jungle, Klangkarussel, Kodaline, Larry Gus, Lykke Li, Milky Chance, Agnes Obel, Royal Blood, Selah Sue, SKIP&DIE, Triggerfinger en The XX.

Meer informatie over Eurosonic Noorderslag op: www.eurosonic-noorderslag.nl.