Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

September 2013

24

september
2013

Eurosonic Noorderslag bevestigt keynote-interview met Folkert Koopmans

Folkert Koopmans zal een keynote-interview geven op Eurosonic Noorderslag. Koopmans is directeur van het Duitse FKP Scorpio, één van Europa’s meest toonaangevende promotors. Eurosonic Noorderslag vindt van 15 tot en met 18 januari 2014 in Groningen plaats.

Folkert Koopmans
Folkert Koopmans werd in 1963 in Orleans geboren. In 1990 richtte hij FKP Scorpio Konzertproduktionen GmbH op. Naast de planning en uitvoering van nationale (oa  Eminem, Placebo, Coldplay, Faith No More, Faithless) en lokale (oa Eagles, Robbie Williams, REM, Shakira, Neil Young, Bruce Springsteen, Oasis, Tori Amos, Bryan Adams, Red Hot Chili Peppers, Alicia Keys, Moby) concerten promoot FKP Scorpio populaire Duitse festivals en Best Kept Secret in Nederland.

Koopmans is altijd op zoek naar nieuwe artiesten en projecten. FKP Scorpio is met 90 werknemers een van de grootste promotors van Europa. In het laatste decennium is het bedrijf buiten de gebaande paden getreden door naast rockconcerten evenementen te realiseren zoals Cubaanse dansoptredens en opera’s in extreem groot formaat (Aida, Carmen).

Eurosonic Noorderslag
Op woensdag 15 januari 2014 begint Eurosonic Noorderslag met het European Music Awardprogramma (uitreikingen European Border Breakers Awards en European Festival Awards) en het Eurosonic festival. Het evenement wordt op zaterdag afgesloten, met onder andere overdag een innovatief festival-, podiumproductie programma en ’s avonds het Noorderslag festival.

Conferentieregistraties kunnen worden gekocht op www.eurosonic-noorderslag.nl. In de herfst wordt bekend gemaakt wanneer de verkoop van de festivalkaarten start.