Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

December 2013

12

december
2013

Eurosonic Noorderslag conferentie presenteert: Buma Music meets Tech programma en award

Voor het eerst presenteert Eurosonic Noorderslag het Buma Music meets Tech-programma, dat voortborduurt op het Interactive programma van eerdere edities. Er zijn essentiële wijzigingen aangebracht in het programma. De focus ligt nu op waar muziek en technologie elkaar ontmoeten. Dit helpt ons om een goede voorspelling te kunnen maken wat de toekomst ons in de muziekindustrie brengt. Het nieuwe programma omvat drie dagen, waarin verschillende organisaties laten zien wat ze te bieden hebben, op het snijvlak van muziek en technologie.

Donderdag (16 januari 2014)  – Buma Music meets Tech Pro
We starten met Jean O’Keefe (producer SXSW Interactive), die ons bijpraat over de ontwikkelingen op  SXSW, Austin.

Showcases door: YouTube, Last.FM, Shazam, Spotify, Deezer en anderen.

Vrijdag (17 januari 2014) – Buma Music meets Tech showcase en award programma
Samen met onze special guest moderator Ralph Simon, ontdekken we de nieuwste en meest bijzondere start-ups in de wereld van de muziek-technologie.

Showcases door: MPMe, Strange Thoughts, MusicXip, Wholeworldband en anderen.
Aan het eind van de dag selecteert een professionele jury een van de start-ups en beloont deze met de Buma Music meets Tech Award en een geldbedrag van € 5.000,-

Zaterdag (18 januari 2014) – Buma Music meets Tech live
Een dag vol met het beste, actuele en meest innovatieve voor de live muziek sector.
Showcases door: Gigstarter, Timesquare, Greencopper, Makelight en anderen.

 

Buma Music meets Tech Award

De Buma Music meets Tech Award werkt als een kickstarter voor startende en  vernieuwende muziek gerelateerde initiatieven. Met het toekennen van deze Award wil Buma innovatie ondersteunen en de verdere ontwikkeling van nieuwe muziek gerelateerde concepten mogelijk maken.

Initiatieven die in aanmerking komen voor deze onderscheiding begeven zich op het snijvlak van muziek, techniek en communicatie. Daarnaast wordt rekening gehouden met het auteursrecht en ligt er een goed doordacht business model aan het concept ten grondslag. Het initiatief met de grootste toegevoegde waarde voor gebruikers, fans of artiesten maakt kans op de Buma Music meets Tech Award.

Buma wil vernieuwende concepten graag een podium bieden. Inzendingen maken dan ook kans om onderdeel uit te maken van het showcaseprogramma van Eurosonic Noorderslag 2014 waar ze zichzelf kunnen presenteren aan een professioneel, internationaal publiek. De winnaar neemt een geldbedrag van €5.000 mee naar huis.

Heeft u een nieuw concept dat aan deze voorwaarden voldoet en wilt u kans maken op de Buma Music meets Tech Award? Vul dan het aanmeldformulier in!

De jury
De jury wordt vertegenwoordigd door professionals met ervaring in de tech- en muziekindustrie. Zij gaan op zoek naar het concept dat zich buiten de gevestigde kaders begeeft en beoordeelt de inzendingen op innovatie en toegevoegde waarde op basis van de informatie die word ingestuurd.
De samenstelling van de jury wordt binnenkort bekend gemaakt.

Registreren voor de Eurosonic Noorderslag Conference: www.eurosonic-noorderslag.nl.