Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

September 2014

16

september
2014

Eurosonic Noorderslag kondigt eerste conferentienamen aan

Met trots kondigt Eurosonic Noorderslag de eerste sprekers en panels van het dagprogramma aan. Het evenement vindt plaats in Groningen, van 14 tot en met 17 januari 2015.

Keynote Duncan Stutterheim
Sinds juni 2014 is Duncan Stutterheim CEO van SFX Europe, dat onderdeel is van SFX Entertainment Inc. Stutterheim is ook oprichter van ID&T. Lees meer.

Marty Diamond en Rob Challice in gesprek
De fusie van de Paradigm and Coda agencies bracht twee van de belangrijkste ’talent houses’ samen. In een uniek gesprek praten de twee directeuren – Marty Diamond van Paradigm en Rob Challice van Coda – over hun persoonlijke ervaringen in de muzieksector terwijl ze ook commentaar geven op de fusie en wat voor gevolgen die heeft voor de markt. Lees meer.

Keynote interview met Alex Macleod
Alex Macleod was tourmanager van Guns n’ Roses, Smashing Pumpkins en Nirvana en is een touring accounts specialist. Vanaf het begin van zijn carriére, in de late jaren tachtig, heeft hij gewerkt met een ongelooflijke lijst van topacts in de hele muziekwereld. Lees meer.

Beercrate sessions
Deze intieme sessies geven je de mogelijkheid om up kennis te maken met de meest ervaren en bekende internationale muziek professionals. De eerste bevestigde namen zijn Crispin Hearn (Primary Talent International) en Terrie Hessels (The Ex). Lees meer.

Go Group Sessions
Na het succes van de sessies van vorig jaar zal de GO Group nogmaals een serie panels presenteren die zich zullen focussen op groene onderwerpen die zijn aangedragen door verschillende festivals en muziekevenementen. Lees meer.

Focus op IJsland
Dit jaar is IJsland het focusland van Eurosonic Noorderslag 2015. Elk jaar licht het evenement één land uit om de diversiteit en het aanbod van muzikaal talent in Europa laten zien.

Over Eurosonic Noorderslag
Eurosonic Noorderslag is het belangrijkste platform voor Europese muziek en is voor veel acts een belangrijke stap geweest in hun internationale doorbraak. Overdag vindt een conferentie plaats voor Europese muziekprofessionals. ’s Avonds krijgt muziektalent de kans om zich te presenteren aan muziekliefhebbers en professionals. Eurosonic is springplank voor de meest actuele en veelbelovende Europese (en Nederlandse) acts, die van 14 tot en met 16 januari 2014 in ruim dertig zalen in de Groningse binnenstad optreden. Noorderslag is de graadmeter voor Nederlandse muziek en vindt plaats op zaterdag 17 januari 2015 in De Oosterpoort in Groningen.

Eurosonic Noorderslag is verantwoordelijk voor het kickstarten van de carrières van artiesten zoals Ásgeir, James Blake, Jake Bugg, Bastille, Ben L’Oncle Soul, Birth Of Joy, Coely, Caro Emerald, C2C, Ewert and the Two Dragons, George Ezra, Jacco Gardner, James Vincent McMorrow, Jungle, Klangkarussel, Kodaline, Larry Gus, Lykke Li, Milky Chance, Agnes Obel, Royal Blood, Selah Sue, SKIP&DIE, Triggerfinger en The XX.

Meer informatie over Eurosonic Noorderslag op: www.eurosonic-noorderslag.nl.

Kaarten voor de conferentie kunnen gekocht worden via: www.eurosonic-noorderslag.nl. De voorverkoopdatum van de festivalkaarten wordt in de herfst bekend gemaakt.