Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

December 2013

11

december
2013

Eurosonic Noorderslag presenteert de line-up van de Energy stage, met Gronings talent zoals Town of Saints, WOLVON en Posij

De Energy stage, hosted by GasTerra, is een gratis toegankelijk onderdeel van Eurosonic Noorderslag en bevindt zich op het festivalcentrum op het Ebbingekwartier. Het podium wordt gesponsord door GasTerra, dat onder de titel “Energizing local talent” getalenteerde lokale acts ondersteunt.

De line-up van de Energy stage, hosted by GasTerra, is door POPgroningen tot stand gekomen en bestaat uit de volgende Groninger acts:

Avery Plains, Dudettes, Eisenhower, HoppaH!, Maison du Malheur, Meadowlake, Mongoose, Orange Skyline, Posij, Roberto Tan, Schattenspiel Live, Stuart Mavis, Swinder, The Black Cult, The Tightropes, Town of Saints, Vox Von Braun en WOLVON.

Het programma van de Energy stage, hosted by GasTerra, is gratis toegankelijk van 15 tot en met 17 januari 2014, op het Ebbingekwartier in Groningen.

POPgroningen
POPgroningen is de popkoepel van de provincie Groningen. De organisatie zet zich in om katalysator te zijn van de popcultuur in de provincie Groningen. De popkoepel werkt naar een beter popklimaat in de regio en het op de agenda krijgen van de de regionale popcultuur door samen te werken met al bestaande organisaties en infrastructuur.
De popkoepel is aanspreekpunt voor informatie, advies, netwerk en optreedmogelijkheden. POPgroningen is vanaf 1 januari 2013 onderdeel van KNAK, Knooppunt Amateurkunst Groningen, www.knakgroningen.nl. POPgroningen neemt ook de organisatie van Grunnsonic voor zijn rekening, Grunnsonic is een gratis toegankelijk onderdeel van Eurosonic Noorderslag. Verder organiseert POPgroningen jaarlijks de POPgroningen Talent Award (zoektocht naar talent, bands kunnen zich nog aanmelden t/m 15 december); het Local Heroes podium op het Bevrijdingsfestival Groningen; coachingtrajecten van de winnaars van de Talent Award; diverse optreedmogelijkheden voor lokaal talent op Groninger festivals en een provinciebrede Groninger popmeeting (ism KNAK). Verder biedt de website van POPgroningen een hoop handige en interessante informatie voor muzikanten en organisatoren. Ook is het mogelijk voor muzikanten en professionals om een profiel aan te maken om jezelf zo in de kijker te spelen en om hiermee te kunnen reageren op oproepen die optreedmogelijkheden bieden.

Kijk voor meer informatie op: www.popgroningen.nl.

Eurosonic Noorderslag
Eurosonic Noorderslag is het belangrijkste platform voor Europese muziek en is voor veel acts een belangrijke stap geweest in hun internationale doorbraak. Overdag vindt een conferentie plaats voor internationale muziekprofessionals. ’s Avonds krijgt muziektalent tijdens twee showcasefestivals de kans om zich te presenteren aan muziekliefhebbers en professionals. Eurosonic is springplank voor de meest actuele en veelbelovende Europese (en Nederlandse) acts, die van 15 tot en met 17 januari in ruim dertig zalen in de Groningse binnenstad optreden. Noorderslag is de graadmeter voor Nederlandse muziek en vindt plaats op zaterdag 18 januari 2014 in De Oosterpoort in Groningen.

Eurosonic Noorderslag is verantwoordelijk voor het kickstarten van de carrieres van artiesten zoals Ásgeir, James Blake, Jake Bugg, Bastille, Ben L’Oncle Soul, Caro Emerald, Chvrches, C2C, De Staat, Ewert and the Two Dragons, James Vincent McMorrow, Kodaline, Lykke Li, Agnes Obel, Rudimental, Selah Sue, Triggerfinger en The XX.

Informatie over Eurosonic Noorderslag en de geboekte acts: www.eurosonic-noorderslag.nl.