Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Juni 2015

25

juni
2015

Finale BMA: Femke Rijpkema Beste Schoolact 2015

De schoolact Femke Rijpkema van Het Stedelijk Lyceum Kottenpark uit Enschede is met het nummer ‘Where does love go when it ends’ uitgeroepen tot Beste Schoolact tijdens de finale van Buma Music Academy 2015. Femke Rijpkema treedt daarmee in de voetsporen van PEER, de winnaars van vorig jaar. Juryvoorzitter Dennis van Leeuwen: “Buma Music Academy is een mooi initiatief waardoor scholieren al jong bezig zijn met muziek en zich optimaal kunnen ontwikkelen. Het was een spannende finale met drie geweldige finalisten en een zeer getalenteerde winnaar!”

18 acts waren 24 juni uitgenodigd om zich voor een bomvolle Q-Factory in Amsterdam te presenteren tijdens de landelijke finale van de Buma Music Academy. Na een spannende climax won uiteindelijk Femke Rijpkema onder begeleiding van Music Master Niels Geusebroek met het nummer ‘Where does love go when it ends’ wist zij de jury anoniem achter zich te krijgen. Femke Rijpkema: “Superleuk! Ik had het echt niet zien aankomen!”

De winnares kreeg haar prijs uitgereikt door de wethouder van Cultuur van Amsterdam Kajsa Ollongren: “De Buma Music Academy laat zien hoe leuk muziekonderwijs is. De Buma Music Academy geeft leerlingen met interesse en talent voor muziek de kans zich te ontwikkelen. Het is prachtig om te zien hoe muziekonderwijs de samenwerking tussen leerlingen kan versterken en dat er met zoveel liefde en passie is gewerkt aan de verschillende acts.”

Gratis lesprogramma
Buma Music Academy is een initiatief van Buma Cultuur en heeft als doel het muziekonderwijs in Nederland te ondersteunen. Buma Cultuur directeur Frank Helmink ziet een duidelijke groei in de belangstelling voor het gratis lesprogramma dat Buma Music Academy sinds 2012 de middelbare scholen aanbiedt: “Dit jaar deden 360 van de 660 scholen in het Voortgezet Onderwijs mee met onze instructie-video’s, interactieve opdrachten en gratis toegang tot professionele muzieksoftware. En het is natuurlijk geweldig te zien dat zoveel scholen óók hebben meegedaan aan de strijd om de Beste Schoolact. Voor mij een bewijs dat muziekonderwijs op middelbare scholen echt leeft bij jongeren. We zijn dan ook van plan om Buma Music Academy de komende jaren nog breder uit te rollen. Muziekonderwijs mag geen ondergeschoven kindje worden in het huidige onderwijs. Ons doel? Dat de leerlingen van alle middelbare scholen in Nederland ons lesprogramma gaan gebruiken!”

Het einde van schooljaar 14/15 betekent ook de aanzet tot het volgende schooljaar. Docenten CKV en Muziek kunnen zich weer aanmelden via www.bumamusicacademy.nl om gebruik te maken van het lesmateriaal, dat vanaf schooljaar 15/16 specifieke onderdelen voor het VMBO bevat. Ook worden de bestaande lessen geüpdatet en is er meer aandacht voor (populair) klassieke muziek.

Foto: Winnares Femke met Niels Geusebroek en wethouder Cultuur Kajsa Ollongren