Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

December 2019

20

december
2019

Fernando Halman nieuwe presentator Buma Awards

Op maandagavond 9 maart 2020 komen Nederlandse componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers weer bijeen voor de uitreiking van de Buma Awards. De presentatie van de jaarlijkse gala-avond ligt dit keer in handen van Fernando Halman, die het stokje overneemt van Erik de Zwart. Tijdens de Buma Awards worden de meest succesvolle mensen achter de hits van het afgelopen jaar onderscheiden. Daarnaast worden onder meer de Buma Gouden Harp, de Lennaert Nijgh Prijs en de Lifetime Achievement Award uitgereikt.

Frank Helmink, Managing Director Buma Cultuur: “Het blijft voor ons belangrijk om te onderstrepen dat onze lievelingsliedjes niet altijd geschreven worden door de mensen op het concertpodium. De Buma Awards is dan ook hét moment van het jaar waarop we het schrijftalent van Nederland in de spotlights zetten. Fernando is als winnaar van de Pop Media Prijs 2018 en succesvol radio DJ de aangewezen persoon om deze avond te presenteren. Hij staat aan de wieg van veel succesvolle artiesten en begrijpt als geen ander waar deze avond om draait.”

Fernando Halman: “Ik draai al 15 jaar hits op de radio. Wat mensen vaak niet beseffen is dat een hit afhankelijk is van het werk van verschillende mensen; de uitvoerende artiest, die de identiteit geeft aan een nummer, maar ook zeker de schrijvers en componisten, die vaak vergeten worden. Samen vormen ze het muzikale DNA van een plaat. Te gek dat we hen een podium geven tijdens deze avond.”

Buma Awards
De Buma Awards worden ieder jaar in maart uitgereikt. Tijdens een feestelijke gala-avond worden componisten, tekstdichters en hun muziekuitgevers geëerd met een Buma Award in diverse categorieën. De Buma Awards Nationaal en Internationaal zijn voor de componisten en tekstschrijvers van de meest gedraaide en bestverkochte singles in 2019. Daarnaast worden prijzen uitgereikt in de categorieën Multimedia, Film en Klassieke muziek.

Naast de populariteitsprijzen, worden er ieder jaar ook een aantal juryprijzen uitgereikt. Zo gaat de Lennaert Nijgh Prijs naar de beste tekstdichter, de Gouden Harp naar de persoon die veel betekend heeft voor de Nederlandse muziek en tot slot wordt de Lifetime Achievement Award uitgereikt aan een componist die uitzonderlijk en langdurig gepresteerd heeft. Vorig jaar namen Guus Meeuwis, Jan Smeets, Leon Ramakers en John Ewbank deze prijzen in ontvangst.