Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

November 2013

23

november
2013

Festivalkaarten Eurosonic en Noorderslag 2014 binnen één dag uitverkocht

De festivalkaarten Eurosonic en Noorderslag zijn net als in de voorgaande jaren binnen een dag uitverkocht. De kaartverkoop startte op zaterdag 23 november om 10.00 uur, enkele minuten later was Noorderslag uitverkocht. Aan het begin van de middag werden de laatste kaarten voor Eurosonic verkocht. Voor de conferentie zijn nog wel kaarten verkrijgbaar.

Eurosonic Air
Net als vorig jaar is Eurosonic Air opnieuw onderdeel van de programmering van Eurosonic. Op dit gratis toegankelijke podium op de Grote Markt in Groningen presenteert Eurosonic Noorderslag op donderdag 16 en vrijdag 17 januari 2014 veelbelovende acts, die in 2014 de Europese markt op gaan. Eerst bevestigde act op Eurosonic Air is Kensington. De verdere line-up voor het gratis toegankelijke podium wordt aankomende dinsdag bekend gemaakt. Op beide dagen beginnen de concerten van Eurosonic Air om 20.00 uur. Eurosonic Air is dit jaar op unieke wijze mogelijk gemaakt door GasTerra, Perfect Sky, Interstage, de gemeente en provincie Groningen en door en de ondernemers verenigd in het Fonds Ondernemend Groningen.

Over Eurosonic Noorderslag
Eurosonic Noorderslag is het belangrijkste platform voor Europese muziek en is voor veel acts een belangrijke stap geweest in hun internationale doorbraak. Overdag vindt een conferentie plaats voor Europese muziekprofessionals. ’s Avonds krijgt muziektalent tijdens twee showcasefestivals de kans om zich te presenteren aan muziekliefhebbers en professionals. Eurosonic is springplank voor de meest actuele en veelbelovende Europese (en Nederlandse) acts, die van 15 tot en met 17 januari in ruim dertig zalen in de Groningse binnenstad optreden. Noorderslag is de graadmeter voor Nederlandse muziek en vindt plaats op zaterdag 18 januari 2014 in De Oosterpoort in Groningen.

Eurosonic Noorderslag is verantwoordelijk voor het kickstarten van de carrières van artiesten zoals Ásgeir, James Blake, Jake Bugg, Bastille, Ben L’Oncle Soul, Caro Emerald, Chvrches, C2C, De Staat, Ewert and the Two Dragons, James Vincent McMorrow, Kodaline, Lykke Li, Agnes Obel, Rudimental, Selah Sue, Triggerfinger en The XX.

Informatie over Eurosonic Noorderslag en de geboekte acts is te vinden op: www.eurosonic-noorderslag.nl