Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Juni 2015

12

juni
2015

Festivalprogramma en conferentieprogramma compleet

De Jazzdag heeft het programma rond. Zowel het festivalprogramma als het conferentieprogramma van het grootste showcase- en netwerkevenement voor de Nederlandse jazzwereld is daarmee compleet. De nieuwe namen op het affiche maken onderdeel uit van de European Jazz Competition, het European Talent Program en Next Generation Jazz. Alle festivaloptredens zijn gratis te bezoeken en vinden plaats in LantarenVenster, Jazz Museum Rotterdam, Kantine Walhalla en Hotel New York. De Jazzdag vindt dit jaar plaats op vrijdag 26 en zaterdag 27 juni op de Kop van Zuid en Katendrecht in Rotterdam.

Festivalprogramma
Eerder werd de komst van o.a. Ntjam Rosie, Corrie van Binsbergen (solo), Gosto, Azure Hiptronics, Roos Jonker en Sarah-Jane bevestigd. Met het showcaseprogramma presenteert de Jazzdag aanstormend talent en nieuwe programma’s van meer gevestigde namen.

In het kader van de European Jazz Competition strijden vijf internationale gezelschappen met aanstormend toptalent in de finale om de Awards Beste Solist en Best Group. De winnaar staat ook op het North Sea Jazz Festival. De finalisten zijn:
Open Source Trio (BG)
Flash Pig (FR)
Ostrich Quartet (CZ)
Elena & The Rom Ensemble (FI)
Urgent Detergent (SI)

Dat de Jazzdag steeds internationaler van opzet wordt, blijkt uit de programmering die plaatsvindt in het kader van het European Talent Program. Hierbij dragen een aantal belangrijke Europese jazzfestivals een  opmerkelijke jazzact uit hun land voor om op te treden tijdens beide dagen van de Jazzdag. Dit zijn:
Bitch ‘n’ Monk (UK)
Baris Demirel (TR)
Espen Berg Trio (NO)
LG Jazz Collective (BE)
The Other Woman (SE)

Daarnaast is de toekomstige generatie jazzhelden aanwezig op de Jazzdag. Onder de naam Next Generation Jazz vaardigen de jazzopleidingen van de zeven Nederlandse conservatoria hun beste masterstudenten af voor een spetterende show. Die wordt gegeven door:
Alina Engibaryan
Daan Quittner
Efe  Erdem
Jara Holdert
Marika Šaripo
Philippe Ramaekers
Sebastiaan van Bavel
Tom Nieuwenhuijse

Ook het Gijs Idema Trio, de winnaar van het Prinses Christina Jazz Concours, treedt op.

Het blokkenschema voor het volledige festivalprogramma is te vinden op: jazzdag.nl/programma2015/festival

Conferentieprogramma
Het tweedaagse conferentieprogramma is helemaal compleet met de bevestiging van een tweetal nieuwe panels en gastsprekers. Dat zijn:

– Jazzexpeditie naar Zuid-Afrika. JazzNL maakt tijdens de Jazzdag het programma bekend van de jazzexpeditie naar Zuid-Afrika. Doel is om het Zuid Afrikaanse en het Nederlandse jazznetwerk op alle niveaus met elkaar te verbinden. Alexander Beets (JazzNL) en keynotespreker professor Karen Devroop van de UNISA uit Pretoria geven uitleg over het programma van de jazzexpeditie en de wijze waarop musici zich kunnen aanmelden om eventueel mee te gaan. Tevens worden er speeddates gehouden waarbij musici hun muziek kunnen pitchen bij de Zuid Afrikaanse delegatie.

-World Blend Café: ‘Jazzing the globe – Blue Notes & Orange Juice’ gaat in op de gevolgen van de toenemende diversiteit in cultuur op het muzikale landschap van Nederland. Hoe worden de groeiende schare fans van bollywood, caribbean, istanbeat en jazz andalus muzikaal bediend?

Het blokkenschema voor het volledige conferentieprogramma is te vinden op: jazzdag.nl/programma2015/conference

Het muzikale programma ’s avonds in LantarenVenster, Jazz Museum Rotterdam, Kantine Walhalla en Hotel New York is gratis te bezoeken. Voor het conferentieprogramma overdag in LantarenVenster is een registratie verplicht van € 45,-. Registreren kan via jazzdag.nl/registreren

De Jazzdag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en is een initiatief van Buma. De Jazzdag is het startschot voor North Sea Round Town, dat tussen 26 juni en 12 juli meer dan 200 jazzconcerten organiseert op 100 locaties in Rotterdam.

De Jazzdag wordt mogelijk gemaakt door: Buma, Sena, NORMA, Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals en North Sea Round Town.
Mediapartners: NTR/Radio 6, Sublime FM, MyRadio, Djazz.TV, Heaven en Jazzism.

Meer informatie is te vinden op www.jazzdag.nl