Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Juni 2016

23

juni
2016

Gastcollege Marco Borsato tijdens Buma NL

Zanger, acteur en muziekondernemer Marco Borsato (49) zal 20 september aanstaande een bijzonder gastcollege geven tijdens Buma NL, het jaarlijkse evenement voor Nederlandse artiesten, componisten, tekstschrijvers, muziekuitgevers en liefhebbers.

Het gastcollege van Borsato zal een centrale plek innemen in het conferentieprogramma van Buma NL, dat ook nu weer wordt gehouden op De Parade in ‘s-Hertogenbosch.

Frank Helmink, directeur van Buma Cultuur “Marco Borsato is één van de meest succesvolle artiest van ons land. Al meer dan twintig jaar staat hij aan de top, met tijdloze hits en een reeks van records op gebied van nummer 1 noteringen, cd-verkoop, concerten, enzovoort. Daarnaast is hij een passievol muziekondernemer die zich voortdurend durft te vernieuwen en al zo veel heeft meegemaakt. Ik denk dan ook dat dit een zeer interessante sessie gaat worden.”

Voor Marco is dit gastcollege – samen met kritische ‘moderator’ Ron Peereboom Voller – een spannende uitdaging: “Ik sta straks niet in een zaal gevuld met mijn publiek, maar voor een groep kritische luisteraars voor wie muziek hun passie én hun broodwinning is. Daarbij zullen vast ook veel jonge artiesten zijn die nog aan het begin staan van hun carrière. Naar mijn mening kun je de top alleen bereiken door keihard te werken, je te omringen met de juiste mensen en je eigen pad te volgen. Als geen ander weet ik dat niet alles wat je onderneemt een succes kan worden. En dat je als dingen anders gaan dan je had verwacht, moet proberen daarvan te leren, er de positieve kant van moet proberen te zien. Ik hoop dat ik een aantal van die ervaringen tijdens Buma NL met de aanwezigen kan delen.”

Marco Borsato opent met zijn gastcollege Buma NL 2016. De deelnemers kunnen net als voorgaande jaren overdag netwerken op de ‘Mediaparade’ op het binnenterrein of aanschuiven bij interactieve panelbijeenkomsten waarbij iedereen volop kan meediscussiëren.

Kaarten zijn vanaf 20 euro online te bestellen via www.buma.nl