Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Januari 2014

8

januari
2014

Genomineerden Pop Media Prijs 2013 bekend

Op zaterdag 18 januari 2014 wordt de twintigste Pop Media Prijs uitgereikt door Hogeschool Inholland. De uitreiking zal plaatsvinden tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen.

De Pop Media Prijs heeft als doel de stimulering van de Nederlandse popjournalistiek in de breedste zin van het woord. De prijs wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een popjournalist waarbij vooral wordt gekeken naar bijzondere prestaties in het afgelopen jaar. Kandidaten zijn individuen, of in een enkel geval initiatieven of projecten, vanuit alle geledingen van de media: pers, boeken, radio, tv, online media, documentaires, film, fotografie. Hierbij gaat het in alle gevallen om publicaties met als onderwerp popmuziek.

Na de publicatie van de longlist en een publieke stemronde heeft een onafhankelijke jury 3 genomineerden benoemd. Deze jury bestaat dit jaar uit: Tom ter Bogt (voorzitter), Wijnand Honig, Charlie Dée en Saul van Stapele (winnaar Pop Media Prijs 2012).

Genomineerden voor de Pop Media Prijs 2013 zijn:

  • Het boekproject Mary Go Wild: 25 jaar Dance in Nederland onder redactie van Arne van Terphoven, Gert van Veen en Maslow
  • Mark van Bergen, auteur Dutch Dance, Xander uitgevers
  • Het hip hop platform 101 Barz (BNN)

Aan de bekendmaking van de winnaar, op zaterdag 18 januari om 15:30 uur in de Oosterpoort te Groningen, gaat een rondetafelgesprek vooraf met de drie genomineerden onder leiding van Jan van der Plas.

De Pop Media Prijs bestaat uit een geldbedrag van € 2.500,-, dat door de Hogeschool Inholland beschikbaar wordt gesteld. Door dit initiatief te sponsoren, verbindt de hogeschool haar studenten Muziek en Media & Entertainment Management met hun toekomstige werkveld.

Eerdere winnaars van de Pop Media Prijs waren o.a. Jip Golsteijn, Tom Engelshoven, Anton Corbijn, VPRO 3voor12, Lex van Rossen, Leon Verdonschot, Leo Blokhuis, Jan van der Plas, Sander Donkers, Eric Corton, DWDD recordings en Saul van Stapele.