Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Juni 2015

8

juni
2015

Gezocht: Nederlandstalig muziektalent

Maandag 14 september komen Nederlandse artiesten, componisten, tekstschrijvers, muziekprofessionals, boekers, locatiehouders en liefhebbers weer samen op De Parade in ‘s-Hertogenbosch voor Buma NL, hét event voor de Nederlandstalige muziek. Vast onderdeel van deze dag is het Sena demopanel waarbij talentvolle jonge muzikanten de kans krijgen hun demo aan professionals uit de muziekbranche te presenteren.

De opzet van het Sena demopanel is anders dan voorgaande jaren. Talentvolle muzikanten en auteurs en kunnen hun demo’s namelijk vanaf nu al insturen naar de vakjury. Die maakt eind augustus uit alle inzendingen een selectie. De inschrijving staat open voor originele Nederlandse werken in de Nederlandse taal.
De geselecteerden mogen op 14 september bij Buma NL hun song laten beluisteren door een deskundige jury. Die jury bestaat dit jaar uit een aantal toppers uit het vak o.a. producer/componist/zanger Edwin van Hoevelaak, songwriter/producer Lodewijk Martens en tekstdichter Han Kooreneef. De artiesten krijgen direct na het beluisteren van de demo al feedback van de jury: wat is goed, wat kan beter en hoe pak je dat aan? Dat maakt voor iedere deelnemer de komst naar Buma NL leuk en nuttig.

Live optreden en 2500 euro
De tien besten mogen aan het einde van de dag hun demo live laten horen aan de muzieksamenstellers van de radiostations die zich aan Buma NL hebben verbonden. Die kiezen uiteindelijk één winnaar.

Markus Bos, Algemeen Directeur Sena: “En net als vorig jaar mag de band of artiest met de winnende song optreden tijdens de aansluitende Award avond. Het Sena Muziekproductiefonds stelt bovendien een geldprijs van 2500 euro ter beschikking om van die winnende demo een professionele opname te maken, een mooie kans op een verdere stap naar een carrière in de muziek.”

Meer informatie over insturen van een demo: www.buma.nl