Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Juni 2015

29

juni
2015

Guus Meeuwis aan het woord tijdens Buma NL

Maandag 14 september komen Nederlandse artiesten, componisten, tekstschrijvers, uitgevers, muziekprofessionals, boekers, locatiehouders en liefhebbers weer samen op De Parade in ‘s-Hertogenbosch voor Buma NL, het event voor de Nederlandstalige muziek. Een speciale plek in het conferentieprogramma is dit jaar ingeruimd voor Guus Meeuwis. Hij zal, met schrijver/journalist Leon Verdonschot als interviewer, uitgebreid inzicht geven in de ups en downs van zijn 20-jarige carrière als zanger.

Ondanks zijn staat van dienst is Guus niet iemand die graag terugkijkt: “Ik vier de afgelopen twintig jaar maar ben vooral ook benieuwd wat er nog in het vat zit.”
De afgelopen periode heeft voor hem dan ook vooral in het teken gestaan van vernieuwing. Van het presenteren van een tv-programma met Johnny de Mol, zijn bijzondere samenwerking met New Cool Collective Big Band in het project Hollandse Meesters, tot zijn succesvolle optreden in de Londense Royal Albert Hall. En met zijn tiende en wederom uitverkochte reeks ‘Groots met een zachte G’ stadionconcerten, bewijst Meeuwis nog onverminderd in de belangstelling te staan bij de fans.

Terugblikken om vooruit te helpen
Toch zal hij bij Buma NL ook uitgebreid terugblikken op zijn carrière maar dan vooral om anderen vooruít te helpen: “Ik heb in de twintig jaar dat ik nu in het vak zit, vaak lastige keuzes moeten maken. En net als iedere artiest heb ik ups en downs gehad. Ik heb van al die momenten geleerd en ik hoop dat jonge artiesten ook weer van míj kunnen leren: dat je voor je eigen keuzes moet durven gaan, dat tegenslagen je sterker maken en dat je bereid moet zijn keihard te werken om je idealen te verwezenlijken.”

Met schrijver/journalist Leon Verdonschot als kritische ‘moderator’ belooft deze ‘keynote’ een bijeenkomst te worden om naar uit te kijken.

Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu opgeven voor Buma NL op 14 september. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 20 euro via www.buma.nl.

 

Over Buma NL
Buma NL is de conferentie en het festival voor Nederlandstalige muziek. Buma NL is een eendaags evenement dat met panels, discussies, showcases en de awardshow het professioneel middelpunt is voor iedereen die werkt voor en met het Nederlandstalige repertoire. De opzet is enerzijds om professionals uit de industrie op de hoogte te brengen van wat er speelt en de sector te mobiliseren, te faciliteren en te versterken om uiteindelijk de erkenning voor de Nederlandstalige muziek te vergroten. Anderzijds om het publiek een programma te bieden van het beste uit de Nederlandstalige muziek. Mediapartners van Buma NL zijn Sterren.nl, RADIONL, PuurNL, TV Oranje, VBRO Radio en MENT TV.

Buma NL is een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en Buma.