Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

December 2014

16

december
2014

Hollandse Meesters op Noorderslag

Eurosonic Noorderslag voegt Hollandse Meesters, het project van Guus Meeuwis en de New Cool Collective Big Band, toe aan de line-up van Noorderslag. De live show Hollandse Meesters komt voort uit het nieuwe gelijknamige album van Guus Meeuwis en de New Cool Collective Big Band. Het album is een ode aan de liedjes waardoor Guus Meeuwis Nederlands is gaan zingen. De inspiratie voor de titel vindt zijn oorsprong in het Rijksmuseum.

Fragmenten uit de show Hollandse Meesters, worden op zaterdag 17 januari 2015, als onderdeel van Noorderslag, door de NOS op televisie uitgezonden.

Joey Ruchtie, programmeur Noorderslag, over Hollandse Meesters:
Hollandse Meesters is een heel bijzonder project, een ode aan de Nederlandse popmuziek, met nieuwe bewerkingen van popklassiekers van diverse Nederlandse artiesten zoals Doe Maar, Herman van Veen en Bots. Gezien het feit dat Noorderslag de graadmeter van de Nederlandse popmuziek is was de synergie met Hollandse Meesters al snel duidelijk.

Guus Meeuwis over Hollandse Meesters:
Ik liep al een tijd met het idee”, zegt Meeuwis. “Ik wilde een soort Dutch Songbook. Maar dat is een erg slechte naam natuurlijk, daar moest een Nederlandse titel voor komen.” Het idee is wel meteen duidelijk: een Dutch Songbook als tegenhanger van het befaamde American Songbook, de Amerikaanse klassieke popliedjes die met enige regelmaat door grote artiesten opnieuw worden uitgevoerd. “Toen we Changes bij DWDD deden en ik in diezelfde tijd door het Rijksmuseum werd uitgenodigd en daar rondliep, viel alles op z’n plaats. Het moet Hollandse Meesters worden. Dit is mijn ode aan de Nederlandstalige muziek. Het is géén poging om het beter te doen, het is anders. Dit zijn de liedjes waardoor ik Nederlandstalig ben gaan zingen.

Kaarten Eurosonic en conferentie beschikbaar
De festivalkaarten voor Noorderslag op zaterdag en de passepartouts voor alle festivaldagen (14 t/m 17 januari 2015) zijn uitverkocht. Echter, er zijn nog festivalkaarten beschikbaar voor Eurosonic, het internationale avondprogramma op woensdag, donderdag en vrijdag. Kaarten zijn uitsluitend via Ticketmaster.nl te koop. Net als ieder jaar zijn er ook nog conferentieregistraties beschikbaar via www.eurosonic-noorderslag.nl.