Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Mei 2017

15

mei
2017

inJazz 2017: Internationaal programma

Terwijl Rotterdam vol trots de landstitel van Feyenoord viert, is inJazz druk bezig met het organiseren van een ander groot feest in deze levendige stad! Op 22 en 23 juni vindt het grootste Nederlandse showcase- en netwerkevenement voor jazz opnieuw plaats in LantarenVenster en Kantine Walhalla. InJazz is opgedeeld in een conferentie overdag en een festivalprogramma in de avonduren. Het conferentieprogramma wordt steeds internationaler. In dit persbericht kondigen we maar liefst vijf internationale panels aan en de playlist van het festivalprogramma. En, op korte termijn volgen nog meer aankondigingen.

Landenpanels: België, Duitsland, Engeland en Frankrijk
Ieder jaar heeft de conferentie van inJazz een meer internationaal karakter. Niet alleen vanwege de inhoud, maar ook zeker vanwege de internationale professionals die inJazz bezoeken. In 2017 zal de voertaal bij de conferentie volledig Engelstalig zijn. Op het programma staan, naast vele andere onderdelen, een viertal panels met internationale sprekers om de gang van zaken en ontwikkelingen in de jazzscene in andere landen te bespreken. Festivaldirecteuren, labels, artiesten, promoters en managers schuiven aan en gaan met elkaar in discussie. Zo is uit Duitsland Jean-Paul Mendelsohn van XJAZZ festival aanwezig en ontmoeten we uit België onder anderen Mik Torfs van Jazzlab en Maaike Wuyts van Aubergine Artist Management. Ben Ling van het Franse Bureau Export de la Musique Française en uit Engeland Steve Mead van Manchester Jazz Festival en Emily Jones van Cheltenham Jazz Festival schuiven ook aan. Meer informatie over de verschillende panels en de sprekers staat op www.injazz.nl.

Moroccan Moods
Naast de vier landenpanels zet inJazz ook jazz uit Marokko in het zonnetje. In mei 2019 vieren we het 50-jarig jubileum van de Marokkaanse gemeenschap in Nederland. Daarop vooruitlopend bediscussiëren we dit jaar tijdens de conferentie de levendige festivalscene in Marokko. Net als waarom juist de beste Marokkaanse muzikanten op het gebied van wereldmuziek, jazz en geëxperimenteerde muziek wonen en werken in Nederland. Met dank aan het World Music Forum is het panel samengesteld. Naast artiest Rajae El Mouhandiz schuiven ook onder anderen Wijnand Hollander (directeur Inclusive Foundation) en Yassine Boussaid (politiek onderzoeker, adviseur en muzikant) aan. Meer informatie hierover staat op www.injazz.nl.

InJazz: 22 en 23 juni 2017
InJazz is het grootste Nederlandse showcase- en netwerkevenement voor jazz en vormt een belangrijke ontmoetingsplek voor professionals uit binnen- en buitenland. Het event is opgesplitst in twee onderdelen: inConference en inFestival. Beide avonden vindt het voor iedereen gratis toegankelijke inFestival plaats waarbij talentvolle (inter)nationale artiesten zich presenteren aan zowel de professionals als muziekliefhebbers. Vrijdag overdag vindt inConference plaats met panels, lezingen en het populaire onderdeel ‘matchmaking’. Een inschrijving voor het conferentieprogramma via www.injazz.nl is een must.