Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Februari 2013

12

februari
2013

Inschrijving Jazzdag nu open, uitbreiding met een extra dag

Tweedaags programma onderstreept ambities van de Nederlandse Jazzdag

De Jazzdag, het belangrijkste Nederlandse jazz-netwerkevenement, vindt dit jaar plaats op 28 en 29 juni. Het programma is uitgebreid met een extra dag en kijkt meer over de grenzen, onder andere door een samenwerking met de European Jazz Competition (EJC) en een aanzet tot een European Talent Exchange Program (ETEP) voor de jazz. Met de uitbreiding onderstreept de Jazzdag zijn internationale ambitie om uit te groeien tot hét podium voor jazzmuziek in Europa.

Conferentie
De Jazzdag-conferentie, met twee dagen ontwikkelingen en vraagstukken in de vorm van panels, workshops en presentaties is voornamelijk voor professionals bedoeld. Nieuw onderdeel is de aanzet tot een ETEP-programma waarmee de Jazzdag een nieuwe stap voorwaarts zet. ETEP is een initiatief om de circulatie van Europese artiesten op festivals en in de media door heel Europa te bevorderen.

Voor het bijwonen van het conferentieprogramma werkt de Jazzdag met een inschrijving. Vanaf heden is de inschrijving voor de zevende editie van het grootste jazz-netwerkevenement geopend. Om deelnemers tijdig te laten weten wie er komt en de organisatie meer zicht te bieden op het aantal bezoekers, is de registratie tot 1 mei gratis; daarna wordt een kleine vergoeding gevraagd.
Schrijf je hier in!

Festival
De Jazzdag biedt dit jaar een tweedaags festivalprogramma. Beide avonden zijn voor iedereen gratis toegankelijk en verzorgd tal van optredens van spraakmakende artiesten.

Vrijdagavond 28 juni bestaat het festivalprogramma uit showcases van Nederlandse getalenteerde jazzartiesten die komend jaar op de binnenlandse en buitenlandse podia te vinden zijn. De finale van de European Jazz Competition, met aansluitend de ‘celebration set’ van de winnende groep, is op zaterdagavond 29 juni. De Jazzdag verruimt met deze uitbreiding zijn reikwijdte, en hoopt meer buitenlandse bezoekers te trekken, zoals afgevaardigden van radiozenders, bookers en artiesten.