Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Mei 2015

12

mei
2015

Jazzdag maakt line-up Nederlandse showcasefestival compleet

Showcases
Met de komst van Sarah-Jane, Hermine meets Zapp4, Frank Windemuller Group, Julian Schneemann – Roundabout, Kukushai, Naked Wolf, Okabe Family, Sandro Fazio Band, Sebastiaan van Bavel trio, Startas Orkester, The Ambush Party, Van Asselt/Vistel Project, Træben en Rumbatá Beat Band is het Nederlandse gedeelte van het showcaseprogramma van de Jazzdag compleet. De nieuwe bevestigingen zijn bekend gemaakt in de mei-editie van Jazzism magazine. Het showcase- en netwerkevenement voor de Nederlandse jazzwereld beleeft dit jaar op 26 en 27 juni zijn negende editie.

Eerder werd al bekend dat Ntjam Rosie, Corrie van Binsbergen (solo), Gosto, Azure Hiptronics, Antimufa, Joyce-Lou & JDMC, Phil’s Music Laboratory, Pieter Bast E.S.P. Quintet, Pierre Dunker Quartet en Roos Jonker zullen optreden. Het showcaseprogramma vindt vanaf 19 uur ’s avonds plaats op de Kop van Zuid in Rotterdam. Met het showcaseprogramma presenteert de Jazzdag aanstormend talent en nieuwe programma’s van meer gevestigde namen. De showcase-optredens zijn gratis te bezoeken en vinden plaats in LantarenVenster, het Jazzmuseum, Kantine Walhalla en Hotel New York.

De line-ups voor Next Generation Jazz en de internationale European Jazz Competition worden later bekend gemaakt.

Conferentieprogramma
Het tweedaagse conferentieprogramma krijgt steeds meer vorm met de bevestiging van een aantal nieuwe panels en gastsprekers. Dat zijn:

– Hoe kan je de meerwaarde van een jazzconcert vergroten, en zo je publiek prikkelen tot meer concertbezoek? Mijke Loeven (Jazz International Rotterdam) en Vera Vingerhoeds (independent jazzprofessional) delen hun kennis en ervaring over randprogrammering rondom jazzconcerten.
– Hoe kan je succesvol jazz in schouwburgen presenteren? De programma’s “New York Round Midnight” en “The Houdini’s & Frans van Deursen play Woodstock” zijn tientallen keren geboekt door de theaters; Alexander Beets (Maxanter Music Group, JazzNL) en Erwin Hoorweg vertellen hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen.”
– Op welke manier kan je als ambitieuze jazzmuzikant optimaal gebruik maken van het belastingrecht, en welke rechtsvormen kan je daarvoor slim inzetten? Ruud Hoevenaar (EZBoekhouding) geeft tips en beantwoordt vragen.

Meer panels en sprekers voor beide dagen volgen.

Early Bird tickets
Early Bird tickets: tot 1 juni geldt er voor het conferentieprogramma een prijs van € 25,-
Conservatoriumstudenten betalen slechts € 15,-

Betaalbaar en aangenaam overnachten op de Jazzdag? Dat kan met de speciale hoteldeals in het Tulip Inn Rotterdam en de NHOW Rotterdam, beide op de Kop van Zuid. Voor prijzen en mogelijkheden: www.jazzdag.nl/hotels

De Jazzdag is het startschot voor North Sea Round Town, dat tussen 26 juni en 12 juli meer dan 200 jazzconcerten organiseert op 100 locaties in Rotterdam.

De Jazzdag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en is een initiatief van Buma.

De Jazzdag wordt mogelijk gemaakt door: Buma, Sena, NORMA, Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals en North Sea Round Town.
Mediapartners: NTR/Radio 6, Sublime FM, MyRadio, Djazz.tv en Jazzism.

Meer informatie is te vinden op www.jazzdag.nl