Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Maart 2019

11

maart
2019

John Ewbank ontvangt Lifetime Achievement Award tijdens Buma Awards 2019

Vanavond werden de Buma Awards uitgereikt in Studio 21 in Hilversum. Tijdens de jaarlijkse gala-avond worden componisten, tekstdichters en hun muziekuitgevers geëerd met een Buma Award in diverse categorieën. Componist en tekstschrijver John Ewbank werd geëerd met de Lifetime Achievement Award voor zijn hele oeuvre. De eervolle prijs kreeg hij uitgereikt door niemand minder dan Marco Borsato. Andere winnaars van de avond waren onder meer FAÏS, Josylvio, Armin van Buuren en Wulf. Eerder werd al bekendgemaakt dat Jan Smeets en Leon Ramakers werden onderscheiden met een Gouden Harp en Guus Meeuwis met de Lennaert Nijgh Prijs.

Lifetime Achievement Award
“John Ewbank is als geen ander in staat universele emoties te vertalen in liedjes en teksten die grote groepen mensen in het hart weet te raken. Daarmee staat hij in Nederland niet alleen op ongeëvenaarde hoogte, maar is hij tevens een van de belangrijkste cultuurdragers van de Nederlandse populaire muziek van de afgelopen dertig jaar”, aldus de jury over John Ewbank, winnaar van de Lifetime Achievement Award.

“Ik voel me ontzettend vereerd dat ik deze onderscheiding mag ontvangen. Ik heb zelf nog steeds het gevoel dat ik net begonnen ben”, aldus John Ewbank over het in ontvangst nemen van de Lifetime Achievement Award.

Meerdere winnaars
Tijdens de award show waren meerdere prijzen te verdelen. De Buma Awards Nationaal zijn voor de componisten en tekstschrijvers van de meest gedraaide en bestverkochte singles in 2018 in Nederland. De Buma Awards Internationaal gaan naar de nummers met de meeste hitnoteringen in het buitenland. Kraantje Pappie en Yung Felix stonden allebei maar liefst drie keer in de top 20 van Buma Awards Nationaal. In de categorie Buma Awards Internationaal won Vincent van den Ende, artiestennaam Avedon, twee prijzen met de nummers Kika van 6ix9ine en Taking A Walk van Trippie Redd. Het volledige overzicht van de winnaars van de Buma Awards is te vinden op de website buma-awards.nl.