Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Maart 2015

26

maart
2015

Line-up Buma ROCKS! conferentie compleet en drie showcases bevestigd voor FortaRock in the City

Drie in stijl ver uiteenlopende bands zijn toegevoegd aan FortaRock in the City, het avondprogramma van Buma ROCKS!. Op vrijdagavond 5 juni zijn in Doornroosje in Nijmegen naast eerder aangekondigde acts Night Fever (DE), Krokodil (GB), Scarred (LUX) en Igorrr (FR) de Nederlandse bands Mandrake’s Monster, Stream Of Passion en Mary Fields te beleven. Buma ROCKS! kondigt tevens de komst van Wilfried Damman aan, die zitting neemt in het Managers Panel tijdens de conferentie. Tickets voor de derde editie van Buma ROCKS! en FortaRock in the City samen kosten € 45 en zijn te koop via www.bumarocks.nl. Kaarten voor enkel FortaRock in the City haal je via www.doornroosje.nl.

Buma ROCKS! en FortaRock in the City presenteren Mandrake’s Monster, Stream Of Passion en Mary Fields
Mandrake’s Monster is een hard rockende, hard werkende band uit Enschede met een QOTSA/Foo/Zep-tic. Bassist Sem Christoffel en drummer Mart Nijen Es tourden de wereld rond als leden van Vandenberg’s MoonKings en deden zo flink wat ervaring op. Mandrake’s Monster is echter niet minder actief geweest. Het vijftal schrijft en tourt samen sinds 2012 en nam met producer Ralph Quick in zijn RockCity studios in Solingen debuutalbum Regrets op, sinds eind 2014 online te beluisteren en te bestellen. Stream Of Passion is een female-fronted metalband met proginvloeden. Vier albums nam de groep op sinds de oprichting in 2005, waarvan het laatste, A War Of Our Own, in eigen beheer is uitgebracht na een succesvolle crowdfunding-actie. Stream Of Passion tourde al door Europa, Canada, Rusland en Israël. Utrechters Mary Fields speelt mathcore: maniakale herrie vol hoekige structuren, afgewisseld met relaxt jazzy passages, allemaal vanuit onmiskenbaar muzikaal vakmanschap. Met sterke opnames gemaakt door Textures-producer Jochem Jacobs op zak, speelde Mary Fields dit jaar voor het eerst in Engeland een aantal shows.

Buma ROCKS! presenteert het Managers Panel: Andy Farrow, Dan Brown en Wilfried Damman
Waarom zou iedere band geld neer moeten leggen voor een manager? Hoe word je succesvol als manager? Wat komt er kijken bij het managen van een rockster? Wat zijn de do’s en de don’t’s voor een manager? Hierover praten de Engelsen Andy Farrow en Dan Brown samen met Wilfried Damman. Hij is manager van John Coffey en Destine, maar ook van singer-songwriter Blaudzun en new folk-band Mister And Mississippi, van hardstyle DJ/producers en van componisten die enkel toplines schrijven. In 2006 ontwikkelde hij het Jack Daniel’s Rock Nights concept (met o.a. Danko Jones en Therapy?), waarbij de nadruk op de beleving van rockmuziek lag. Na enkele jaren bij 013 te hebben gewerkt richtte Wilfried zich op zijn eigen management agency, waarbij hij strategie als de belangrijkste drijfveer ziet: “Ik heb geen muzikale achtergrond en heb van veel genres geen specifieke kennis, dus vraag me niet naar de producer van de laatste Bring Me The Horizon. Juist als outsider kun je beter in- en uitzoomen en met een frisse blik naar je activiteiten en doelen kijken.” Moderator van het Managers Panel is Frank Janssen (Buma/Stemra).

Buma ROCKS!
“The international conference and showcase festival for loud music”
Vrijdag 5 juni, Doornroosje Nijmegen

Buma ROCKS!
Ticket: € 45
Ticket is inclusief: Keynote Speech, Panels, Heavy Demo, Networking Drinks en FortaRock in the City
Deuren open Buma ROCKS!: 11.00 uur
Aanvang Buma ROCKS!: 12.00 uur
Kaartverkoop voor Buma ROCKS! via www.bumarocks.nl

FortaRock in the City
Met o.a. Igorr, Krokodil, Scarred, Night Fever, Stream of Passion, Mandrake’s Monster en Mary Fields
Entree: € 5 (indien in het bezit van een FortaRock ticket) en € 15 (indien niet in het bezit van FortaRock ticket)
Deuren open FortaRock in the City: 19.00 uur
Aanvang FortaRock in the City: 20.00 uur
Kaartverkoop voor FortaRock in the City via www.doornroosje.nl

Buma ROCKS! is een initiatief van Buma Cultuur en wordt mede mogelijk gemaakt door Mojo Concerts, FortaRock en Doornroosje.