Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Maart 2019

6

maart
2019

Martijn Schimmer wint Buma multimedia oeuvreprijs 2019

Wie de leadermuziek van onder andere The Voice, De Wereld Draait Door, Pauw, Kassa en RTL Nieuws hoort, luistert onbewust naar het werk van Martijn Schimmer. Al meer dan twintig jaar lang is Schimmer de grote en tegelijkertijd onzichtbare man achter de muziek van de populairste radio- en televisieprogramma’s, films en commercials. Vanavond werd bekendgemaakt dat Buma Cultuur het werk van Martijn Schimmer beloont met de Buma Oeuvre Award Multimedia. Schimmer neemt deze eervolle prijs op maandag 11 maart in ontvangst tijdens de uitreiking van de Buma Awards in Studio 21 in Hilversum.

Frank Helmink, Directeur Buma Cultuur: “Martijn Schimmer is absoluut een van de meest succesvolle Nederlandse componisten en producenten van de afgelopen jaren. Iedere Nederlander is bekend met zijn werk. Hij zit ruim 20 jaar in het vak en nog steeds weet hij zich te onderscheiden. Zijn talent, ondernemerschap en veelzijdigheid zorgen ervoor dat hij muziek schrijft en produceert voor succesvolle en uiteenlopende tv-programma’s en films. Dit werd eerder beloond in Amerika met een ‘ASCAP Film and Television Award’. De Buma Oeuvre Award Multimedia verdient hij dan ook als geen ander!”

Martijn Schimmer
Martijn Schimmer is geboren op 21 augustus in 1975 in Rotterdam. Hij begon zijn carrière op 6-jarige leeftijd met drummen, maar koos uiteindelijk voor toetsen. Zijn eerste muzikale klus was een lied voor een eenmalig tv-gala met de titel Het Leven Begint Bij Een Kind, vertolkt door Anita Meyer en Gordon. In 1995 richtte hij zijn eigen bedrijf SMP (Schimmer Music Productions) op en maakte zijn eerste echte tv-tune voor het programma van Peter R. de Vries. Inmiddels heeft hij meer dan duizend producties voorzien van muziek. Zo maakte hij de (leader)muziek voor onder meer The Voice, De Wereld Draait Door, Nieuwsuur, Hart van Nederland, Mocro Maffia, RTL Late Night, Miljoenenjacht en Pauw.

Martijn Schimmer: “Het winnen van deze prijs voelt als een erkenning. Erkenning voor mijn werk, maar óók voor het hele team. We werken met zijn allen keihard om iets moois te creëren. Soms zeven dagen in de week voor twintig seconden muziek. Ik ben zeer vereerd dat ik deze prijs in ontvangst mag nemen.”

Buma Awards
De Buma Awards worden ieder jaar in maart uitgereikt. Tijdens de feestelijke gala-avond worden componisten, tekstdichters en hun muziekuitgevers geëerd met een Buma Award in diverse categorieën. De Buma Awards Nationaal en Internationaal zijn voor de componisten en tekstschrijvers van de meest gedraaide en bestverkochte singles in 2018. Daarnaast worden er diverse juryprijzen uitgereikt, waaronder de Gouden Harp, Lennaert Nijgh Prijs, de Oeuvre Award Multimedia en de Lifetime Achievement Award.