Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

December 2014

29

december
2014

Met Buma Cultuur naar Musexpo 2015

Vorig jaar ging Buma Cultuur met een groep van 12 Nederlandse componisten, muziekbedrijven en uitgevers naar Musexpo in Los Angeles om contacten te leggen voor verkoop van hun werken. In april reist er weer een groep af. De aanmelding staat open.

“Musexpo is een vrij kleine beurs, maar je kunt er bijzonder effectief tot zaken komen,” zegt Ikaros van Duppen, bij Buma Cultuur onder meer verantwoordelijk voor evenementen als Buma Music in Motion, waar muziek voor commercials, filmmuziek en muziek voor games centraal staat.
Op Musexpo worden vraag en aanbod bij elkaar gebracht voor muziek voor televisie en film. Interessant voor componisten om hun werk over het voetlicht te krijgen, voor muziekuitgevers om syncs te verkopen, voor muziekbedrijven die muziek voor film, televisie en commercials verkopen om contacten te leggen en opdrachten te verwerven.
Van Duppen: “Vorig jaar zijn we voor het eerst met een groep van twaalf afgereisd naar L.A.. Op de dag voorafgaand aan de conferentie hebben we afspraken gemaakt met vier music supervisors uit die stad. Zij regelen de muziek bij tv-series bijvoorbeeld. Die gesprekken leverden al meteen heel veel op en we hadden daardoor meteen ook goede ingangen op de conferentie. Het was opvallend hoe open we ontvangen werden. Bovendien is L.A. natuurlijk sowieso een goede omgeving om bestaande contacten aan te halen.” Terugkijkend weet Van Duppen van diverse deelnemers dat ze er ook heel concreet opdrachten aan hebben overgehouden.

Musexpo vindt plaats van 26 tot 29 april in Hollywood. Opnieuw zal een extra dag voor gesprekken buiten de beurs worden ingepland. Maximaal twintig mensen kunnen meereizen. Buma Cultuur draagt per deelnemer 750 euro mee in de kosten registratiekosten en vlucht en verblijfskosten.
Per bedrijf kan één deelnemer gebruik maken van de bijdrage in de kosten. Indien er zich meer dan 20 deelnemers geldt first come first served.
Bij interesse, kunt u zich opgeven of meer informatie ingewonnen worden bij Ikaros van Duppen, Buma Cultuur, musexpo@bumacultuur.nl

A&R Worldwide’s Musexpo
United Nations of Music
Hollywood Roosevelt Hotel
26 – 29 april 2015

www.musexpo.net