Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Januari 2018

20

januari
2018

Minister Van Engelshoven (OCW) op bezoek bij ESNS in Groningen

De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), Ingrid van Engelshoven heeft vanmiddag, 20 januari, een bezoek gebracht aan Eurosonic Noorderslag (ESNS) in Groningen. Het bezoek van de minister van OCW was bedoeld als kennismaking met de muzieksector.

Minister Van Engelshoven bezocht de conferentie van ESNS en de Artist Village. Tijdens een Keynote-interview met de minister kwam het sectoradvies van de Raad van Cultuur aan bod, alsook haar prioriteiten voor het nieuwe cultuurbeleid, de inkomenspositie in de culturele sector en haar visie op secondary ticketing.

Over ESNS

ESNS (Eurosonic Noorderslag) is het platform voor en over Europese popmuziek. Overdag huisvest de conferentie meer dan 4000 muziekprofessionals. ’s Avonds vinden de showcasefestivals Eurosonic en Noorderslag plaats, waar jaarlijks meer dan 350 acts zich presenteren aan zowel professionals als publiek. Verder worden tijdens het evenement verschillende prijzen uitgereikt, naast de BV Popprijs huisvest ESNS de European Border Breakers Awards, European Festival Awards, Buma Music Meets Tech Award en de Pop Media Prijs. Ieder jaar licht het festival één Europees land uit, tijdens ESNS 2018 ligt de focus op Denemarken.