Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

September 2016

19

september
2016

Muziek, innovatie en media speerpunten Eurosonic Noorderslag conferentie

Eurosonic Noorderslag lanceert in samenwerking met VPRO Medialab een programmalijn over de Future of Media en er worden uitgebreide programma’s gepresenteerd over innovatie in de muzieksector. Daarnaast verzorgt de legendarische Duitse promotor Ossy Hoppe een keynote.
Eurosonic Noorderslag is het Europese muziekplatform, met een internationale conferentie, verschillende awardshows en de showcasefestivals Eurosonic en Noorderslag. Het evenement vindt plaats in Groningen, van 11 tot en met 14 januari 2017.

De conferentie van Eurosonic Noorderslag trekt jaarlijks ruim 4000 professionals uit 40 landen en is daarmee de belangrijkste Europese conferentie voor de muziekindustrie en mediawereld. De ESNS conferentie heeft ruim 175 panels, meetings en workshops. Bekijk het conferentieprogramma.

Future of Media
In samenwerking met VPRO Medialab lanceert Eurosonic Noorderslag de Future of Media-programmalijn. ‘De VPRO is koploper in innovatie voor de mediawereld’, aldus creatief directeur Peter Smidt: ‘Niet alleen in de muziekindustrie, maar ook in een breder kader, van hoe we in de eenentwintigste eeuw met digitale media omgaan, en wat dat voor ons leven gaat betekenen.’ Sprekers en onderwerpen van Future of Media worden binnenkort bekendgemaakt.

Keynote interview met Ossy Hoppe
Ossy Hoppe (DEAG/Wizard Promotions, de) is een legendarische concertpromotor en een de meest succesvolle en gerespecteerde professionals van de Duitse muziekindustrie. Tijdens de conferentie verzorgt Allan McGowan een keynote interview met hem.

Andere conferentielijnen bij Eurosonic Noorderslag zijn Buma Music Meets Tech (over innovatie en tech) en de European Production & Innovation Conference (EPIC), over innovatie in de live event industrie.

Over Eurosonic Noorderslag
Eurosonic Noorderslag is het belangrijkste platform voor Europese muziek en is voor veel acts een belangrijke stap geweest in hun internationale doorbraak. Overdag vindt een conferentie plaats voor Europese muziekprofessionals. ’s Avonds krijgt muziektalent de kans om zich te presenteren aan muziekliefhebbers en professionals. Eurosonic is springplank voor de meest actuele en veelbelovende Europese (en Nederlandse) acts, die van 11 tot en met 13 januari 2017 in ruim dertig zalen in de Groningse binnenstad optreden. Noorderslag is de graadmeter voor Nederlandse muziek en vindt plaats op zaterdag 14 januari 2017 in De Oosterpoort in Groningen.

Tickets voor de Eurosonic Noorderslag conferentie zijn hier verkrijgbaar. De voorverkoopdatum van de festivalkaarten wordt in de herfst bekend gemaakt.