Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Mei 2023

4

mei
2023

Muzikantendag 2023: eerste deel programma bekend

Het eerste deel van het programma van Muzikantendag 2023 is bekend! Denk aan panels, flitscollege’s, clinics en demospreekuren. Op zaterdag 27 mei is de Melkweg in Amsterdam dé plek waar muzikanten kennis opdoen en hun netwerk uitbreiden. Ook staat Muzikantendag 2023 in het teken van jonge makers die een volgende stap in hun carrière willen zetten.

Programma inclusief demopanel

Een Muzikantendag zonder demopanel is natuurlijk geen Muzikantendag. Daarom sluiten we traditiegetrouw de Muzikantendag af met het beruchte demopanel. Neem je demo mee, drop hem in de demobox en laat het publiek de demo beoordelen. Dit staat je die dag nog meer te wachten:

  • Hits, hits, hits! Onder leiding van Tom Tukker praten componisten over het schrijven in opdracht.
  • Clinic percussie (samen met de Slagwerkkrant). Tijdens deze clinic laat Jeroen de Rijk (o.a. Bruno Mars en David Guetta) zien hoe hij te werk gaat in de studio en hoe hij onderneemt als muzikant.
  • Releaseplanning: Er komen per dag meer dan 50.000 nieuwe tracks online op de streamingdiensten. Het is dus zaak om op te vallen en je release goed te timen. Maar hoe doe je dat?
  • Legal (samen met Musicmaker). In dit panel spreken juristen uit de entertainmentindustrie over hun werk en over de deals die artiesten met elkaar en binnen de muziekindustrie maken.
  • Geluidstechnici (samen met Musicmaker). We spreken met ervaren geluidsmannen over hoe je je als muzikant het best kan voorbereiden op een optreden en hoe je het best met de technici van de zaal of festival kan communiceren.
  • Deals en geld verdienen door Lars Kelpin (GRAP). Krijg een overzicht van alle inkomstenbronnen die een muzikant heeft.
  • Music Rights on Tour door BumaStemra, Sena en NORMA. Alles over muziekrechten in één panel.

Flitscollege’s

Dat is nog niet alles. De flitscolleges zijn terug, met meer onderwerpen dan ooit! Zo praat Marin van Kampen over cybersecurity, Katja Keersmaekers geeft een talk over mentale gezondheid en er is een flitscollege over de groene rider van Roos Blufpand. Binnenkort maken we het volledige programma bekend. Kijk voor meer informatie op Muzikantendag.nl.

Tickets

Kaarten zijn inmiddels in de verkoop. Koop je ticket op Melkweg.nl of via Ticketmaster. Leden van BumaStemra kunnen (na registratie bij BumaStemra) gratis naar de Muzikantendag.

Over de Muzikantendag 

De Muzikantendag wordt gepresenteerd door BumaStemra en georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP, in samenwerking met POPnl, Sena, MusicMaker, Interface, De Bassist, Gitarist, Slagwerkkrant, Popronde en de Melkweg.