Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Maart 2016

21

maart
2016

Muzikantendag in Amsterdam

De Muzikantendag kent dit jaar een nieuwe opzet. In plaats van vier kleinere edities verspreid over Nederland strijkt de Muzikantendag in 2016 neer op één locatie: de Q-Factory in Amsterdam. Op zaterdag 21 mei wordt deze eerste Muzikantendag XL georganiseerd. Muzikanten worden ontdekt door muziekprofessionals van o.a. Radio 3FM/Serious Talent, FunX, [PIAS], Agents After All, Universal Music, 3VOOR12, Noah’s Ark, OOR, Popronde, Warner Music, Nu.nl, Pinguin Radio, Radio 2 en V2 Records. Meer sprekers, panels en clinics worden spoedig bekend gemaakt.

Laat je ontdekken
De Muzikantendag is dé ontmoetingsplek voor ambitieuze muzikanten en de muziekindustrie. Muzikanten kunnen direct hun demo pitchen bij professionals uit de muziekindustrie, in de hoop ontdekt te worden en door te breken. Tijdens het Demospreekuur krijgen ze feedback op hun opnamen van vertegenwoordigers van onder meer Radio 3FM/Serious Talent, FunX, [PIAS], Agents After All, Universal Music, 3VOOR12, Noah’s Ark, OOR, Popronde, Warner Music, Nu.nl, Pinguin Radio, Radio 2 en V2 Records. Vanwege het grote succes bij eerdere Muzikantendagen is het Demospreekuur dit jaar flink uitgebreid tot 70 muziekprofessionals, zodat er nog meer mogelijkheden zijn om feedback te krijgen en ontdekt te worden.

Panels en workshops
Ook inhoudelijk is de Muzikantendag gegroeid. Tijdens de verschillende panels en workshops kunnen muzikanten meer te weten komen over zowel de artistieke als de zakelijke aspecten van het muzikantschap. Met masterclasses, clinics en workshops van vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie geeft de Muzikantendag bezoekers extra bagage mee in de ontwikkeling van hun muzikale ambities. Op het zakelijke vlak zijn er panels over geld verdienen met je auteursrecht, airplay krijgen op de radio, hoe je optredens scoort en de mogelijkheden voor jouw muziek in het buitenland.

Flitscolleges
Nieuw dit jaar zijn de flitscolleges, waar á la TedX in korte tijd hot issues en belangrijke onderwerpen uit de muziek worden toegelicht door experts uit de muziekindustrie. Vanuit het publiek kunnen er direct vragen worden gesteld.

Academy
Wie na een inspirerende dag op zijn gemak alle informatie wilt nalezen of zich goed wil voorbereiden, kan terecht op de nieuwe Muzikantendag Academy. Op de website muzikantendag.nl/academy staan de belangrijkste onderwerpen in de muziek uitgelegd door experts, met video’s, voorbeelden en tips. Dit naslagwerk wordt continue bijgehouden.

Informatie
Zaterdag 21 mei – Q-Factory, Amsterdam
Tijd: 11.00 – 18.00
Adres: Atlantisplein 1, 1093 NE Amsterdam

Kaartverkoop
Kaarten kosten €15,- en zijn vanaf vandaag te koop via www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen. Lid van Buma? Dan mag je gratis op de gastenlijst! Meld je aan via bumastemra.nl.

Over de Muzikantendag
De Muzikantendag wordt gepresenteerd door Buma. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl en 3FM/Serious Talent, met medewerking van Musicmaker, Interface, De Bassist, De Gitarist, Slagwerkkrant en de Q-Factory. Meer info: www.muzikantendag.nl