Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Maart 2013

14

maart
2013

Muzikantendag on Tour op zaterdag 25 mei naar Simplon, Groningen


De eerste editie van de Muzikantendag on Tour in 2013 vindt plaats op zaterdag 25 mei in poppodium Simplon te Groningen. Het evenement voor (semi-)professionele muzikanten, producers en auteurs vindt in 2013 vier keer plaats op verschillende locaties in Nederland. Op zaterdag 8 juni vindt de Muzikantendag On Tour plaats in Rotterdam.

De eerste bevestigde namen voor Groningen zijn Steve L. Cooper, Reyn Ouwehand en Tim Knol. Cooper heeft meer dan 15 jaar ervaring in de muziekindustrie als studio engineer, producer en labelmanager. In 2002 heeft hij Radiotone Records opgericht, om nieuw talent te helpen verder te komen in de muziekwereld. Daarnaast heeft hij in diverse functies gewerkt met artiesten waaronder Mariah Carey, Brian Eno, Elton John, Massive Attack, Muse, Oasis en Portishead. In 2010 is hij begonnen met het geven van studio masterclasses aan de Academy of Contemporary Music in Guildford en Music Industry Management aan de University of East London. Tijdens de Muzikantendag geeft Cooper een kijkje in de keuken van de grootste studio’s en producers.

Reyn Ouwehand legt, in een panel gepresenteerd door Interface Magazine, alles uit over het produceren van muziek. Vanuit zijn tot studio omgebouwde kerk, the Church, is hij als producer mede verantwoordelijk voor het grote succes van Mister and Mississippi en heeft gewerkt met onder andere a balladeer, El Pino and the Volunteers, Alain Clark, Wende Snijders en Ellen ten Damme.

Tim Knol verzorgt een workshop songwriting. De Hoornse singer-songwriter heeft in korte tijd twee succesvolle albums op zijn naam staan. Het debuutalbum, met daarop de hitsingle Sam, stond meer dan een jaar onafgebroken in de Nederlandse albumlijst. Ook stond hij al op Pinkpop en Lowlands. In het najaar van 2013 brengt Tim Knol zijn derde plaat uit bij Excelsior Recordings.

Netwerkmogelijkheden
Verder is er voor de bezoeker volop mogelijkheid om in contact te komen met muziekexperts van onder meer 3FM, 3SMusic, 3voor12, Alles Los Agency, Dox Records, Hedon, OOR, Strengholt en vele anderen.

Naast nieuwe onderwerpen keren ook de vaste onderdelen terug, waaronder Geldstromen in de Popmuziek, Boeken doe je zo!, Hoe kom ik op de radio?, demospreekuren en het afsluitende demopanel.

De organisatie maakt spoedig nieuwe namen bekend.

Kaartverkoop
Kaarten kosten €10,- en zijn vanaf nu te koop via www.ticketmaster.nl of via de bekende voorverkoopadressen. Voor leden van Buma en Sena zijn de kaarten gratis. Aanmelden kan via www.bumastemra.nl of www.sena.nl.

Over de Muzikantendag On Tour
De Muzikantendag is hét evenement voor muzikanten die hun demo willen pluggen, hun netwerk willen uitbreiden en meer informatie willen over diverse aspecten van het muzikantschap. De dag bestaat uit een beproefd recept van diverse lezingen, workshops, clinics, masterclasses en panels met vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie. Doel is altijd om de muzikant handvatten te bieden voor een succesvolle carrière in de muziek. Naast informatie en inspiratie biedt het evenement een breed netwerk aan professionals uit de industrie die mogelijk een rol kunnen spelen in het verloop van hun verdere carrière.

De Muzikantendag on Tour wordt gepresenteerd door Buma en Sena. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl, 3FM Serious Talent met medewerking van Interface Magazine en Musicmaker.

www.muzikantendag.nl