Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Mei 2018

25

mei
2018

Nederlandstalige muziek groeit door

In een optimistisch klimaat van groeiende populariteit van de Nederlandstalige muziek kunnen artiesten, componisten, tekstschrijvers, muziekuitgevers, labels en liefhebbers op maandag 1 oktober weer terecht bij Buma NL, Neerlands grootste conferentie & festival voor muziek in onze eigen taal. In het Utrechtse TivoliVredenburg kunnen de bezoekers een dag lang netwerken en aanschuiven bij interactieve panels, discussies, masterclasses en showcases. De kaartverkoop voor het evenement is vandaag van start gegaan via buma.nl/tickets.

De Nederlandstalige muziek maakt de laatste jaren een gestage groei door. Mede dankzij de voortdurende populariteit van het levenslied en Nederlandstalige popbands als Bløf, maar ook door de verbreding van het genre naar alternatieve stromingen en ‘urban’ waardoor een hele nieuwe groep – vaak jonge – luisteraars wordt bereikt.

Volgens Frank Helmink, directeur van het organiserende Buma Cultuur, maakt die smeltkroes van stijlen Buma NL ieder jaar zo interessant. “Je krijgt een inspirerende mix van mensen die allemaal de Nederlandstalige muziek in het hart sluiten maar daar ook een eigen interpretatie aan geven. Nergens anders kunnen deze artiesten elkaar op deze ontspannen wijze ontmoeten en ervaringen en ideeën uitwisselen.”

Brede opzet
Net als bij de – uitverkochte – laatste edities kiezen de organisatoren daarom ook nu weer voor een brede opzet, gericht op álle vormen van Nederlandstalige muziek. Verdeeld over de zalen van het Utrechtse TivoliVredenburg kunnen de bezoekers uitgebreid netwerken of aansluiten bij interactieve panels, discussies, masterclasses, keynote speeches van inspirerende personen en showcases.

Muzikale Snelkookpan
De populaire ‘Muzikale Snelkookpan’ wordt dit jaar uitgebreid met een vierde studio, speciaal voor urban muziek. In deze mobiele studio’s wordt met een professioneel productieteam en talentvolle jonge artiesten in één dag een nummer bedacht, geproduceerd en opgenomen. Een vakjury beoordeelt de nummers en de winnaar krijgt een cheque ter waarde van 3000 euro van SENA Performers.

Kaarten voor Buma NL zijn vanaf vandaag vanaf €29,95 euro online te bestellen via buma.nl/tickets.