Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Februari 2015

3

februari
2015

Nieuwe namen voor Buma ROCKS! en FortaRock in the City

Met het Deense Night Fever en Scarred uit Luxemburg staat de teller voor FortaRock in the City inmiddels op drie. Het soloproject van Fransman Gautier Serre, ofwel Igorrr, was eerder al aangekondigd voor het nieuwe initiatief wat plaatsvindt op vrijdagavond 5 juni in Doornroosje, Nijmegen. Nederlandse bands die kans willen maken om namens Buma ROCKS! een podiumplek te bemachtigen voor FortaRock in the City, kunnen zich nog inschrijven via www.bumarocks.nl. Behalve Night Fever en Scarred kan Buma ROCKS! vandaag ook de komst van drie nieuwe panelleden, te weten Dan Brown, Mark Jansen en Walter Hoeijmakers, alsmede het laatste jurylid van Heavy Demo, Jens Prüter, bekend maken. De Early Bird tickets voor de derde editie van Buma ROCKS! kosten € 39 en zijn te koop via www.bumarocks.nl. Kaarten voor FortaRock in the City haal je via www.doornroosje.nl.

Buma ROCKS! en FortaRock in the City presenteren Night Fever en Scarred
Tijdens showcasefestival When Copenhell Freezes Over in Kopenhagen op 24 januari jl., maakten hardcorepunkers Night Fever de meeste indruk. Met hun energieke presentatie en snoeiharde songs verwierven ze zich een plek op FortaRock in the City, het avondprogramma na de Buma ROCKS! conferentie op 5 juni as. in Doornroosje, Nijmegen. Een andere toevoeging aan FortaRock in the City is de jonge Luxemburgse band Scarred. Met Gaia-Medea leverden ze een indrukwekkend album af in 2013, geproduceerd door voormalig Textures-gitarist Jochem Jacobs. En ja, dat geeft al aan met wat voor beest we hier te maken hebben. Scarred speelt agressieve, technische metal met een diepe groove.

Nieuw in onze panels: Dan Brown, Mark Jansen en Walter Hoeijmakers
Buma ROCKS! presenteert met gepaste trots drie nieuwe panelleden voor het conferentieprogramma: Dan Brown is nog maar 26, maar hij heeft al veel ervaring in de muziekbusiness. Zeven jaar lang zong hij in We Are The Ocean, waarna hij zich op management stortte. Eerst bij Mythophonic Management (Enter Shikari, The Darkness, Hacktivist, en vele anderen) en vervolgens bij Raw Power Management (augustus 2014), waar hij werkt met o.a. Bullet For My Valentine en Funeral For A Friend. Mark Jansen werd bekend als gitarist en songschrijver voor After Forever in 2000. In 2002 richtte hij Epica op met zijn toenmalige vriendin Simone Simons, wat hem nog meer roem opleverde. En alsof de status van die band niet genoeg is om hem van de straat te houden, heeft Mark er nog een progressief en extreem nevenproject bij: MaYaN. Met een master psychologie op zak zit Mark niet verlegen om enige serieuze reflectie op zijn metalcarrière. Walter Hoeijmakers is Mr. Roadburn. Metaljournalist, stonerrockfanaat, mede-oprichter van Roadburn de website, die de basis vormt voor de inmiddels al 17 jaar voortdenderende happening in 013 in Tilburg. Walter staat altijd op de barricades, met open vizier, vechtend voor artistieke vrijheid en meer eensgezindheid in de heavy scene.

Heavy Demo jurylid nr 3: Jens Prüter
Graag kondigen we een opvallende nieuwe gast aan in ons Heavy Demo panel: Century Media Records’ Jens Prüter. Naast Oscar Holleman en John van Luyn zal hij een maximum van tien demo’s beoordelen die op het podium van Doornroosje gedraaid zullen worden. Na een tijdje te hebben gefreelancet, begon Jens in 2002 bij Century Media Europe en na vier jaar was hij opgeklommen tot hoofd van de A&R afdeling. Hij tekende bands als Paradise Lost, Watain, Periphery, Insomnium en recentelijk Barren Earth, en zorgde dat Arch Enemy, Dark Tranquillity en Iced Earth hun contracten verlengden. Hij is daarnaast verantwoordelijk voor de marketing campagnes van alle grote namen van het label. Heb je een ticket gekocht voor Buma ROCKS!, zorg dan vooral dat je je voor dit programma-onderdeel inschrijft met je demo!

Niet vergeten: Buma ROCKS!, the international conference and showcase festival for loud music op 5 juni in het nieuwe Doornroosje in Nijmegen, is algemeen toegankelijk, en dus niet enkel voor genodigden zoals de voorgaande jaren. De Early Bird tickets voor de derde editie van Buma ROCKS! kosten € 39 en zijn nog te koop tot 16 februari via www.bumarocks.nl.

Buma ROCKS!
“The international conference and showcase festival for loud music”
Vrijdag 5 juni, Doornroosje Nijmegen

Buma ROCKS!
Early Bird ticket (16 januari t/m 16 februari): € 39.
Regulier ticket (vanaf 17 februari): € 45.
Ticket is inclusief: Keynote Speech, Panels, Heavy Demo, Networking Drinks en FortaRock in the City
Deuren open Buma ROCKS!: 11.00 uur
Aanvang Buma ROCKS!: 12.00 uur
Kaartverkoop voor Buma ROCKS! via www.bumarocks.nl.

FortaRock in the City
Entree: € 5 (indien in het bezit van een FortaRock ticket) en € 15 (indien niet in het bezit van FortaRock ticket)
Deuren open FortaRock in the City: 19.00 uur
Kaartverkoop voor FortaRock in the City via www.doornroosje.nl.

Buma ROCKS! is een initiatief van Buma Cultuur en wordt mede mogelijk gemaakt door Mojo Concerts, FortaRock, Doornroosje en Suburban.