Nieuws

Aankondiging inJazz online: conferentieprogramma en festival line-up

inJazz, initiatief van Buma, transformeert Rotterdam jaarlijks in dé Europese jazzhoofdstad. Dit jaar pakt de organisatie het ietwat anders aan. Het grootste, Nederlandse jazz showcase- en netwerkevenement vindt op donderdag 25 en vrijdag 26 juni online plaats. De allereerste virtuele editie van inJazz! Vandaag kondigt de organisatie met trots het conferentieprogramma en de festival line-up, inclusief blokkenschema’s, aan.

Aanmelden voor de conferentieonderdelen
Katalysator voor nieuwe ontwikkelingen: de conferentie brengt vraag en aanbod binnen de (Nederlandse) jazzscene samen. Bezoekers van de online editie krijgen advies en tips van ’s wereld meest ervaren en kundige professionals uit de business. Online panels, matchmaking sessions en presentaties geven de bezoekers de kans om internationale relaties te vormen én hun succesvolle carrière op te bouwen en/of te versterken. De online conferentie is verdeeld over twee dagen en de toegang is gratis. Wel is aanmelden voor de sessies – met gelimiteerde zitplaatsen – verplicht: first come, first serve. Dit kan via www.injazz.nl.

Conferentie highlights
Actuele topics passeren de revue op 25 en 26 juni. Hoe gaat bijvoorbeeld ‘jazz New York’ om met deze interessante tijd? Mike Bindraban (Good Music Company) speekt met de oprichter van Winter Jazzfest en de programmeur van Jazz at Lincoln Center. En hoe versterk je de banden met de andere kant van het Kanaal, post-Brexit? Een gesprek met co-host Jazz Promotion Network. Ook wordt de crisis in clubland besproken. Frank Bolder en Frank van Berkel, de welbekende en gevierde programmeurs uit Nederland, geven een update. De conferentie wordt traditiegetrouw afgesloten met een spektakelstuk: de aankondiging van de Buma Boy Edgar Prijs 2020 winnaar. Het volledige programma staat op www.injazz.nl/conference.

Online festival line-up
Wat een line-up aan showcases! Veelbelovende Nederlandse jazz acts, maar ook meer ervaren artiesten treden op tijdens het festival. Dit wordt live uitgezonden vanuit de inJazz studio’s in LantarenVenster en BIMHUIS. Geniet, waar je ook bent, van livemuziek (en van sommige acts vooraf opgenomen opnames) door muzikanten met talent en ambitie zo hoog als de skyscrapers van Rotterdam. Op het programma staan: SMANDEM., SIMIO, Blue Sands, Xavi Torres – Kind of Beethoven, Eran Har Even – World Citizen, Jan Geijtenbeek trio feat. Thomas Pol en Niek de Bruijn, Mundus Quartet, Youngwoo Lee Quartet, Maripepa Contreras Quintet, Marta Arpini – Forest Light, John Frost, CANVAS, Franz von Chossy Trio, Fuensanta Méndez, Bonsai Panda, Kika Sprangers Quintet, Redbourg Group en Ntjam Rosie. Meer informatie over de artiesten en het blokkenschema staat op www.injazz.nl/festival.

inJazz, een initiatief van Buma Cultuur, wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met Dutch Performing Arts, LantarenVenster, BIMHUIS, North Sea Round Town, Europe Jazz Network, Jazz Promotion Network en Stichting Boy Edgar Prijs.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Italie focusland ESNS 2025

Dolce Vita in Groningen tijdens ESNS 2025

Willem Wilminkprijs 2024

Inschrijving Willem Wilminkprijs 2024 geopend