Nieuws

BMIM lanceert eigen videoplatform en kondigt een Q&A met Stranger Things componist Kyle Dixon aan

Sinds de start van de coronapandemie heeft Buma Music in Motion de werkwijze omgegooid. De doorgaans fysieke events werden vervangen door online sessies en de Buma Music in Media Awards kregen in 2020 een nieuw jasje. Tijdens Eurosonic Noorderslag trapte Buma Music in Motion af met de eerste sessie van 2021, om nu een eigen videoplatform te lanceren waar twee bijzondere sessies op de planning staan. Nederlandse componisten krijgen de kans een uitstapje te maken naar de belevingswereld van Kyle Dixon en te ontdekken waar kansen liggen in Scandinavië.

Panels, interactieve sessies en matchmakings zijn sinds de start van Buma Music in Motion, een initiatief van Buma, onderdeel van het programma. De georganiseerde activiteiten hebben maar een doel: de connectie tussen de muziek- en media industrie versterken door middel van actuele panels die zowel inspireren als de kennis van de kijker verbreden.

Een blijvend platform
Na een jaar vol Zoomsessies werd het tijd voor een eigen platform. Maartje Glas, General Manager bij Buma Music in Motion: “We hadden behoefte aan iets dat blijvend is. Tijdens elke sessie maken we kennis met inspirerende sprekers en onderwerpen. We vonden het zonde dat dat zomaar verdween. Nu kun je een sessie terugkijken om je geheugen op te frissen of het later on demand terugkijken als je verhinderd bent.”

Go North
Ondertussen heeft Buma Music in Motion de aftrap op het videoplatform achter de rug en maakt zich klaar voor twee nieuwe sessies: Go North: Work for Dutch Media Composers in the Nordics op 6 mei en Stranger Things: Q&A with Kyle Dixon op 27 mei.
Tijdens Go North ligt de aandacht op de gezonde creatieve Scandinavische industrie. De landen vervullen op muziekgebied een prominente rol, maar hoe krijg je als Nederlandse componist voet aan de grond? Tijdens de sessie delen vier ervaringsdeskundigen hun kennis over waar kansen voor Nederlandse componisten liggen en hoe samenwerkingsverbanden te smeden en te versterken zijn. In lijn met de overige onderwerpen van Buma Music in Motion delen de sprekers ook hun visie op populaire syncs en origineel gebruik van muziek in media.

Stranger Things
Dat Stranger Things een kijkcijferkanon van Netflix is, staat buiten kijf. De Texaanse muzikant Kyle Dixon heeft, samen met Michael Stein, muziek gecreëerd dat synoniem is voor het fictieve bovennatuurlijke stadje Hawkins, Indiana, de plek waar Stranger Things zich afspeelt. Dixon en Stein schrijven muziek van het moment, waarbij ze het volledige potentieel van rekken vol synthesizers en drumcomputers verkennen. In de Q&A zal Dixon worden geïnterviewd door componist, songwriter, producer en artiest Tessa Rose Jackson. Een gesprek tussen deze twee belooft een diepe duik in Dixon’s creatieve proces te worden met aandacht voor hoe hij zijn sound heeft ontwikkeld tot hoe deze nu is.

Bijwonen
Beide sessies zijn gratis te volgen op het videoplatform van Buma Music in Motion.

Over Buma Music in Motion
Buma Music in Motion is het platform in de creatieve industrie waar muziek en media samenkomen. Sinds het voorjaar van 2020 heeft Buma Music in Motion haar activiteiten naar online verschoven en worden door het jaar heen diverse masterclasses, workshops en matchmakingsessies georganiseerd. Daarnaast is Buma Music in Motion onder de noemer BMIM Connects ook aanwezig op partnerfestivals als Musexpo, ADE, IDFA, IFFR en het Nederlands Film Festival. Met BMIM Connects onderstreept Buma Music in Motion haar rol als netwerkmiddelpunt op het gebied van muziekgebruik in media.

Meer informatie is te vinden op www.buma-music-in-motion.nl.
Buma Music in Motion is een initiatief van Buma.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Italie focusland ESNS 2025

Dolce Vita in Groningen tijdens ESNS 2025

Willem Wilminkprijs 2024

Inschrijving Willem Wilminkprijs 2024 geopend