Nieuws

Buma Music in Motion verlengt deadline Buma Music in Media Awards

Muziek en media zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Kenmerkende filmmuziek kan iedereen neuriën, reclamemuziek wordt steeds meer mainstream en de game-industrie is ondertussen grootgebruiker van componisten en orkesten door het belang van muziek voor de game-ervaring. Toch wordt muziek vaak gezien als het ondergeschoven kind in mediaproducties. Om de aandacht op muziek te vergroten worden elk jaar de de Buma Music in Media Awards uitgereikt. Bij deze awards staat het onderscheidend vermogen van muziek in mediaproducties centraal. De deadline voor het insturen van werk is verlengd van 1 februari, naar 8 februari 2021.

Om te bepalen wie zich een jaar lang de beste kan noemen in een van de twaalf categorieën, wordt er per categorie een professionele jury samengesteld. De jury bestaat onder andere uit voorzitter Bob Zimmerman (componist), Stephen Emmer (componist), Susanne van Nierop (Adformatie), Django Weisz Blanchetta (SuperHeroes), Léon Noordzij (The Pastry Shop), Rens Machielse (componist), Daan Hofman (componist), Ruben van der Hammen (editor), Merel van Helsdingen (NXT Museum), Thijs Havens (EYE), Martin de Ruiter (EYE), Claire van Daal (Nederlands Film Festival), Alex Simu (componist), Bart Westerlaken (DFC, componist), Matthijs Kieboom (DFC, componist), Jeroen Rietbergen (componist), Maarten Wijdenes (Filmfonds), Jon Karthaus (regisseur), Danielle Guirguis (Smarthouse Films) en Paul Stevelmans (Score Magazine).

Muziek in de schijnwerpers
Nederland barst van het muzikale talent. Dat is niet alleen te zien aan het aantal hoogwaardige opleidingen, muzikanten, dj’s en bands, maar ook aan de jaarlijkse groei van muziek als exportproduct; van 2009 tot 2019 zijn de cijfers voor muziek als exportproduct elk jaar gegroeid. Door de coronacrisis zal er voor het eerst in tien jaar een krimp te zien zijn.
De Buma Music in Media Awards worden niet alleen uitgereikt om de rol van muziek in mediaproducties te vergroten, maar ook om de makers hiervan, componisten, muzikanten en producers, in de schijnwerpers te zetten. Maartje Glas, General Manager Buma Music in Motion: “Muziek is een belangrijke leidraad als het gaat om het neerzetten van sfeer en het versterken van emoties. Deze awards zijn er om de belangrijke rol van componisten te onderstrepen. Als er een jaar is waarin ze meer aandacht verdienen, dan is dit het wel.”

Werk aanmelden
Nederlandse componisten en muzikanten die in opdracht componeren en aan de voorwaarden voldoen worden aangemoedigd hun beste werken uit 2020 in te zenden via de onderstaande links om kans te maken op een Buma Award. De inzendingen dienen uiterlijk op 8 februari 2021 binnen te zijn.
De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een speciale uitreiking op 20 mei 2021.

Buma Award Beste Originele Compositie in Film
Buma Award Beste Originele Compositie in Korte Film
Buma Award Beste Originele Compositie in Documentaire
Buma Award Beste Originele Compositie in Televisieseries
Buma Award Beste Originele Compositie in Reclame
Buma Award Beste Sync in Reclame
Buma Award Beste Originele Compositie in Videogames en VR
Buma Award Beste Sync (in Televisie, Trailers, Film, Videogames)
Buma Award Beste Podcast- en Radiovormgeving
Buma Award Beste Televisievormgeving
Buma Award Beste Originele Compositie Experience
BMIM New Talent Award

Over Buma Music in Motion
Buma Music in Motion organiseerde de afgelopen jaren haar eigen evenement en is sinds dit jaar ook als online platform actief. Naast dit platform en evenement is Buma Music in Motion onder de noemer BMIM Connects ook aanwezig op partnerfestivals als Musexpo, IDFA, IFFR en het Nederlands Film Festival. Met BMIM Connects onderstreept Buma Music in Motion haar rol als netwerkmiddelpunt op het gebied van muziekgebruik in media.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Italie focusland ESNS 2025

Dolce Vita in Groningen tijdens ESNS 2025

Willem Wilminkprijs 2024

Inschrijving Willem Wilminkprijs 2024 geopend