Nieuws

Cultuurfonds Pop Stipendium voor S10

Zangeres en rapper S10 krijgt dit jaar het Cultuurfonds Pop Stipendium. Met dit stipendium van 10.000 euro beloont het Prins Bernhard Cultuurfonds jaarlijks een veelbelovend popartiest of popband. S10 – artiestennaam van Stien den Hollander – kreeg het Cultuurfonds Pop Stipendium ‘uitgereikt’ op de online versie van ESNS, op zaterdag 16 januari.

Naast S10 waren er twee andere popartiesten genomineerd voor het Cultuurfonds Pop Stipendium: rapper Yung Nnelg en de popband Klangstof. Zij krijgen beide 1000 euro van het Cultuurfonds.

‘Indrukwekkend groeiproces’
‘Het groeiproces dat S10 in korte tijd heeft doorlopen is indrukwekkend. Met het Cultuurfonds Pop Stipendium kan zij verdieping aanbrengen in haar eigen muzikale ontwikkeling en werken aan haar bekendheid buiten Nederland’, aldus de jury die het stipendium toekende. S10 kwam met een plan voor het zoeken naar de oorsprong van de Nordic Sound, die haar inspireert, en te ontdekken hoe ze deze kan laten samenvloeien met haar eigen geluid. ‘De jury is ervan overtuigd dat dit plan S10 zal helpen bij het maken van de volgende stap in haar carrière en heeft daarom unaniem besloten het Cultuurfonds Pop Stipendium aan haar toe te kennen’, aldus het juryrapport.

S10
S10 of Stien den Hollander is een Nederlandse rapper en zangeres. Al op haar zeventiende tekende ze een contract bij het Nederlandse hiphoplabel Noah’s Ark en maakte ze indruk met haar EP’s Snowsniper (2019) – waarvoor ze zelfs een Edison ontving – en Vlinders (2020). Ze vertelt door middel van rap, zang en spoken word haar meest persoonlijke verhalen.

De 20-jarige Stien den Hollander wist veel mensen te raken door haar openheid over haar tumultueuze verleden in de psychiatrie, de leidende thematiek op haar eerste twee EP’s. Hierover maakte 3voor12 tevens een documentaire. Haar show op ESNS 2020 werd uitgeroepen tot #2 van de beste 25.

Cultuurfonds Pop Stipendium
De artiesten zijn genomineerd op van voordracht Joey Ruchtie (programmeur Oosterpoort en boeker ESNS), Chris Moorman (Popronde), Lisa de Jongh (Patronaat) en Maike Fleuren (freelance zakelijk leider a.i. en commissielid muziek bij het Cultuurfonds).

Vorig jaar was Judy Blank winnaar van het Cultuurfonds Pop Stipendium. Thomas Azier en Jacco Gardner kregen het in de jaren daarvoor.

Met het Cultuurfonds Pop Stipendium wil het Prins Bernhard Cultuurfonds een veelbelovend popartiest of popband bekronen en stimuleren zich verder te ontwikkelen. Drie artiesten worden genomineerd op voordracht van een jury en de winnaar ontvangt een bedrag van € 10.000 euro. De andere genomineerden ontvangen een bedrag van 1000 euro.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds
Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur en natuur te laten leven. Dankzij onze bijdragen, fondsen, beurzen, expertise, prijzen en opdrachten ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Buma NL en uitreiking Buma NL Awards op maandag 30 september in Poppodium 013 in Tilburg

inJazz 2024 header

inJazz 2024: Nederlandse kwaliteit en variëteit voorop