Jop Ostendorf is Muziekdocent van het Jaar 2023!
Nieuws

Dit zijn de genomineerden voor Muziekdocent van het Jaar

Muziekdocent van het Jaar. Je zult jezelf maar zo mogen noemen. De afgelopen periode konden leerlingen en docenten hun favoriete muziekdocent nomineren voor deze prijs. In totaal zijn bijna 400 stemmen uitgebracht. Wie mag zichzelf de opvolger noemen van Jop Osterdorf (foto), de muziekdocent van vorig jaar? Dit zijn de kanshebbers!

Genomineerden Muziekdocent van het Jaar 2024

Via mailings en social media zijn leerlingen en docenten opgeroepen om hun favoriete muziekdocent (die actief zijn op Nederlandse middelbare scholen) te nomineren. Onderstaande vijf genomineerden zijn uiteindelijk geselecteerd door een jury. De jury bestond dit jaar uit Cynthia K Chua (muziekdocent, VLS), Tessa Kalsbeek (Buma Music Academy), Erik Bogers (muziekdocent, VLS), Jop Ostendorf (vorige winnaar Muziekdocent van het jaar) en directeur van Buma Cultuur, Frank Helmink. Zij maken kans op de titel Muziekdocent van het Jaar 2024.

  1. Erik Korterink – Greijdanus College in Zwolle
  2. Ineke Roost – Pius X-college in Bladel
  3. Johnny Bernhard – Het Stedelijk Lyceum Kottenpark in Enschede
  4. Rivkah van Engelenhoven – Mercurius College in Delft
  5. John Burger – Bonhoeffer College in Castricum

Dit zegt Frank Helmink, directeur Buma Cultuur, over de genomineerden:

“We hebben in de afgelopen periode veel kunnen lezen over dit vijftal en het is mooi om te zien dat deze vijf mensen met zoveel plezier voor de klas staan en de muziek met een enorme gedrevenheid over kunnen brengen. Ik ben ervan overtuigd dat hun huidige leerlingen over jaren nog met respect en waardering terugkijken op de lessen van nu. Deze docenten verdienen zonder meer allemaal de titel, hoewel er straks in Hoofddorp straks maar één winnaar kan zijn.”

Frank Helmink, directeur Buma Cultuur

Uitreiking Muziekdocent van het Jaar

Claude (de alom bekende zanger van ‘Ladada (Mon Derniet Mot)’ en ‘Layla’) maakt vanuit zijn rol als ambassadeur Muziekdocent van het Jaar op donderdag 28 juni de winnaar van de titel Muziekdocent van het Jaar bekend. Naast de eervolle titel ontvangt de winnaar ook een cheque ter waarde van €500,-. De uitreiking vindt plaats op de katholieke scholengemeenschap Hoofddorp (KSH). De verkiezing is een samenwerking tussen Buma Music Academy (een initiatief van Buma Cultuur) en VLS, de vakvereniging voor muziekdocenten. Het doel van de verkiezing is om muziekonderwijs op scholen terug te brengen en te moderniseren.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Buma NL en uitreiking Buma NL Awards op maandag 30 september in Poppodium 013 in Tilburg

inJazz 2024 header

inJazz 2024: Nederlandse kwaliteit en variëteit voorop